Jump to content
Arkivverket
Sign in to follow this  
Guest Geir Bjernes

[#28397] Elias NN - hvor bodde han?

Recommended Posts

Guest Geir Bjernes

Jeg tar utgangspunkt i et skifte på gården Storlien i Rana i 1788 etter avdøde Peder Jonsen. Her nevnes søsteren Karen Jonsdatter, død i 1788, men etterlot seg barna Jens og Berit. Da disse hadde etternavnet Eliasen/Eliasdatter, må Karen ha vært gift med en Elias. Sønnen Jens bodde på 'Urtfjeldet', datteren Berit på 'Qvandbæclien'. Men hvor bodde Elias og Karen?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Alv Edvardsen

Hei ! Per Jonsa var fra Villen, sønn av Jon Olsa Villen br. II (2)., g.1.m. Beret Hansdr., barn: Per, f. 08, til Storlia, Karen, Ørtfjellet, Dave, Ørtfjellet, Hans, - Ola til Kvanndalen, Jens til Skardet, Holger til Strandjorda, Jon, til Tullgaranheia, Kirsten til Kvitingan og Vesterfjell.--Alv.--

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Geir Bjernes

Hei ! Problemet her er at Karen er henvist til Ørtfjellet, men jeg har til nå ikke kunnet finne henne der i Mo prestegjeld gardshistorie. Men i nevnte skifte fra 1788 etter broren Peder, vet vi at hun må ha vært gift med en Elias, da hennes barn Jens og Berit hadde etternavnet Eliasen/Eliasdatter. Men bodde familien på Ørtfjellet? Har Mo gardshistorie uteglemt denne familien her? Eller var det bare en innerstfamilie som knapt nok var verdt å nevne? Mvh Geir.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Geir Bjernes

Tar opp dette emnet igjen da jeg mener å ha funnet svar på problemet. Ovenfor nevnte Karen Johnsdatter var trolig gift med Elias Jensen som bodde i Auster-Almlia i første halvdelen av 1700-tallet. I nevnte skifte fra 1788 etter avdøde Peder Johnsen er Karens barn, Jens og Berit nevnt. Det er nok sønnen Jens Eliasen som var bruker i Auster-Almlia i perioden 1774-82 før han flyttet til Ørtfjellet. Datteren Berit bodde på Rabben og var gift med Zakarias Andersen. Karen Johnsdatter og Elias Jensen har nok aldri bodd på Ørtfjellet, men Karen kan nok ha bodd der som enke og av den grunn er henvist dit i Mo Prestegjeld Gardshistorie. Er det noen som kjenner til når Jens Eliasen levde (fødsels- og dødsår) eller når Karen Johnsdatter døde? Mvh Geir.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.