Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Guro Reinhart

[#28421] Oppslag bygdebok V Eidsberg - Helge Lislerud død før 1801

Recommended Posts

Gjest Guro Reinhart

Lislerud skal være omtalt i Eidsberg bygdebok V. Boken er dessverre kun til utlån til lesesal på på Nasjonalbiblioteket. Grunnet sykdom kommer jeg meg dessverre ikke dit. Har noen mulighet til å slå opp i boken for meg og svare på følgende: Hva er patronomykon for Helge Lislerud gift med Gunhild Bentsdatter - og hvor hun er fra? I FT 1801 er Gunhild enke på Lislerud med sønn Helge 19 år 'seer sig og sin moder til gode'. Under gården finnes også tjenestejenten Anne Helgesdatter 20 år. Kib Eidsberg har dåp for en Anne Helgesdatter 22 mar 1778, foreldre Helge Lislerud og Gunhild Bentsdatter. Alder spriker litt mellom alder i FT og dåp for Anne - hvis dette er samme person. Står det noe i bygdeboken om Helge og Gunhilds barn - hvem de giftet seg med osv. Veldig takknemlig for svar!

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Stein Eriksen

Hei Guro.Det jeg finner i farta under Østre Lislerud i nevnte bind er:Aslak Reinholt døde 48 år gammel i 1773, og gården Østre Lislerud med underliggende plass Langbråten ble solgt på auksjon 21. oktober 1773.Knud Christiansen fikk tilslaget for 533 rd ( skjøte dat. 22.8.1774 ). Knud Christiansen, som tidligere hadde bodd på Rød i Skiptvet, var sønn av Christian Olsen Tappelapp og Gunhild Pedersdtr. ( se Husmannsplasser og stuer under Lislerud ). Hans hustru Marthe Gulbrandsdtr. hadde tidligere bodd på Vesterby og på Skaug i Skiptvet. Hennes foreldre var Gulbrand Amundsen Rånås/Vesterby ( ca. 1680-1736 ) og Anne Helgesdtr. Mustorp.Knud og hans familie bodde på Østre Lislerud i 1801. Da bodde også Knud Christiansens stedatter, den 66 år gamle Gunhild Bentsdtr. og hennes 19 år gamle sønn, Helge Helgesen, på gården. Helge arbeidet for seg og sin mor, som var enke etter Helge Pedersen Torp fra Rakkestad.Foruten disse var det også to tjenestefolk på gården, Knud Cristoffersen, en dragon på 28 år, ogden 20 år gamle Anne Helgesdtr. Anne var søster til Helge, og de to nevnes i skiftet etter bestemoren i 1807.Gunhild Bentsdtr. som var datter av Bent Rasmussen Vesterby, døde den 27. november 1803. Hun etterlot seg åtte voksne barn, bl.a. Peder Helgesen Hauger ( se Hauger ). Knud Christiansen Lislerud bekostet begravelsen, og Anders Tappelapp lagde kista.Under dette kapitlet står det desverre ingenting hvor det blir av Anne.Skal kikke litt rundt i bøkene senere for å se jeg finner noe mer.Med forbehold om skrivefeil.MvhStein.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Guro Reinhart

Tusen takk så snilt av deg - Guro

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.