Gå til innhold
Arkivverket

[#28764] Ole Albert Pettersen


Gjest Lars Ove Øye
 Del

Recommended Posts

Gjest Lars Ove Øye

Hei Er det noen som har opplysninger om Ole Albert Pettersen født i Skedsmo 13.4.1879, døpt 5.3.1879, død 5.3.1941. Hans ble gift med Anna Ingeborg Olsen født i Solør 1882. I folketelligen 1900 kaller han seg Ole Lauritsen og jobber som lærling hos Hans Olsen på Ihlehaugen i Ullensaker. Senere vet vi at han arbeidet på Ostehausgatens Sag og Høvleri som maskinist.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Grethe Flood

Arbeidsstedet Ostehaugsgatens Sag og Høvleri kan kanskje tyde på at Ole Albert Pettersen var bosatt i Kristiania etter år 1900?? Et tips er å sjekke adressebøkene for Kristiania og se om du kan finne ham der. Hvis du gjør det, kan du se om du kan finne ham i de kommunale folketellingene som er bevart ved Byarkivet i Oslo. Byarkivet har kommunale tellinger hovedsakelig fra perioden 1899-1954, og tellinger eldre enn 60 år, er fritt tilgjengelige for publikum.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Grethe Flood

Her er en oversikt over såkalte faktaark om ulike typer kilder i Byarkivet, bl.a. adressebøker og kommunale folketellinger Lenke

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Lars Ove Øye

Hei, og takk skal du ha !Jeg skal i første rekke lete gjennom de linkene du sendte meg. Det var flott!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.