Gå til innhold
Arkivverket

[#28822] Birthe Jensdtr. f. 1753 på Flikkeshaug på Ø. Toten ?


Gjest Ole P. Gamme
 Del

Recommended Posts

Gjest Ole P. Gamme

Hans Nilsen ble gift 02.01.1783 i Gran med ei Birthe Jensdtr. Finner ingen i Gran som passer. Kan hun være født på Ø.Toten omkring 1850, og i så fall på et sted som i Amerika er tydet til Flikkeshaug? Ev. navn på foreldre? Etterkommere i Kansas USA trenger hjelp. MVH Ole.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Carsten Schanche

Hei Ole!Det er en gard i Toten som heter Flikkesaug i 1801 og der bor ei Helena Jensdtr. kanskje hennes søster?LenkePå Fam.search (må sjekkes) er det ei Berte Jensdtr. Flikeshaug døpt 16-9-1753 Østre Toten med foreldre Jens Flikeshaug og Ingeborg Neilsdtr.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Rune Hårstadsveen

Berte Jensdatter fra Flikkeshaug blir gift på Toten 28. mars 1780 med Johannes Olsen (Knatterud). De bodde ei tid i Morterudstuen, og ved ft. 1801 finner du familien som husmannsfolk under Rødfossen på Toten.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Leif Kvernhusvik

Hei,21.10.1782 trolovet i huset på Miønvold, ungk Hans Nilsen og pike Berte Jensdtr Anefossen, kun en forlover, Hans Nilsen Blekenhus, viet 02.01.1783 i Gran.mvh Leif

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Ole P. Gamme

Hei alle sammen. Takk for opplysninger.Kan i hvertfall fastslå at det ikke er Berthe fra Flikkeshaug på Toten som ble gift med Hans Nilsen. Ikke engang Randi Bjørkvik som samlet materiale i 30 år til bygdebøker for Hadeland klarte å finne ut hvem denne Birthe var. Geir, jeg er enig med deg i at Toteninger er mye dyktigere enn oss Hadelendinger på flere områder, og spesielt har de en flott hjemmeside. Men besøk www.hadelandlag.org Ingen slår Hadeland Lag of America's hjemmeside blandt bygdelagene. MVH. Ole.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.