Gå til innhold
Arkivverket

[#29110] Slekt fra Lyngen i Troms


Gjest Eva Johannessen
 Del

Recommended Posts

Gjest Eva Johannessen

Er det noen der ute som har kjennskap til Bernhard Kristoffer Amandus Hemmingsen f.1872 og hans kone Antona Mathilde Larsdatter f.1879? Dette er hva jeg vet. Antona`s foreldre er Lars Henrik Isaksen og Anne Katrine Hansdatter.Foreldrene til Lars Henrik heter Isak J. Jaklin og er fra Sverige og moren heter Maren K.Evensdatter og skal være f.i Lyngen. Er det noen som vet noe mer? Eva:)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Knut Fjogstad

Ved å anvende kirkeboksøkeren her (bruk bare begynnelsen på navnene) finnes nok adskillig flere enn den ene du ser her:LenkeMvh Knut

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Britt D. Hjeltnes

Lyngen kirkebok , døpte :Lars Henrik f. 11.jan. 1845, foreldre Isak Johannessen og Kirstine Evensdatter , Karnæs. ( Her har presten bare fått med mellom navnet på mora.)De ble viet 21.5.1841 : ungkar Isak Johannesen Jaklin, 23 år , Sverige og Karnæs og pige Maren Kirstine Evensdatter, 25 år , Karnæs.Maren Kirstine ble født 1815 og foreldre var Even Larsen Koberg og Berith Maria Svendsdatter , Karnæs.Anne Katrine Hansdatter f. 25.febr. 1856, Nordnæs. Foreldre : Hans Zakarias Petersen og Katrine Johannesdtr. Nordnæs.De ble viet 30.okt. 1850 : Ungkar Hans Zakarias Petersen ,27 år, Karnæs og pige Katrine Johannesdtr. 21 år , Nordnæs. Hans far Peter Monsen , hennes far Johannes Johannesen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 år senere...
Gjest Eva Johannessen

Kan noen hjelpe med navnet Jaklin?? Isak Johannesen Jaklin f.1818..sønn av Johannes Henrikson Jaklin f.1764 og gift med Malene Henriksdatter, Johannes skal visst være sønn av Henrik Adamson f.ca.1741...Kan noen fortelle meg mer om denne fam...Dette er også MIN familie på pappa sin side...Noen som hvet???? Klemz Eva:-)))

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Eva Johannessen

glemte litt i nr(5)Henrik Adamson f.ca 1701 i Sverige, sønn av Olof Henrikson og Brita Jønson,,Olof er igjen sønn av Henrich Mickelson og Anna Johansdotter, som er sønn av Michel Adamson f.ca 1616 men hvor??...( dette er fra heftet om 'Knekten Adamson og underslåtter'...Ble litt av et virrvar men håper den som leser forstår det....Eva:-))))

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Tor L. Larsen

Personer i Sverige på 1700-tallet og tidligere kan det spørres etter på svenske websteder som Anbytarforum. Og om soldater finnes det mye i Krigsarkivet i Stockholm (var nylig innslag derfra i en tv-serie om svenske slag).Gustav Wahlbergs papirer finnes kanskje i et offentlig arkiv (i Uppsala?; hans opplysninger er lagt til grunn for de eldste generasjonene i hefter 'Knekten Adamsson og hans etterkommere' fra 1966).I heftet nevnes en teori om fransk opphav. Vel, både Adam og Michel er franske navn, i tillegg til slike som f.eks. Jacquelin og Jaquelin.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Tor L. Larsen

For ordens skyld så har jeg inga formeining om opphavet til navnet Jaklin. Men må bør jo være oppmerksom på flest mulig av de løsningene som kan være aktuelle. Wahlberg mente vel at et finsk stedsnavn (var visst Jatko) kunne ligge til grunn.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.