Gå til innhold
Arkivverket

[#29111] Peder Johnsen Lund, f. 1826, Stod Sogn S


Gjest Harald Bunes
 Del

Recommended Posts

Gjest Harald Bunes

I folketellinga 1875 for Målselv i Troms finner vi skrædder Peder Johnsen Lund f.1826 i Stod Sogn S. Kjenner noen til Peder? Hvor er Stod sogn? Hvor var han i 1865? Hva skjedde med han senere? Er takknemmelig for all hjelp mvh Harald

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Sissil Bruun Sørensen

Stod ligger i området rundt Steinkjer i Nord-Trøndelag. Det er kun en person som passer inn med hensyn til navn og alder, og det er Petter Olaus Johnsen født 29.12.1825, døpt 19.03.1826. Han er født på Dyrstadplass, men foreldrene kan jo godt ha vært innom Lund før de flyttet - det er ikke så lange avstanden. Faddere: Peder Johnsen Dyrstad, Johan Dyrstadplads, Niels Larsen fra Brønøe, Kirsten Dyrstad, Martha Dyrstadpl., Siren Dyrstad.Ved vielsen 11.04.1822 er foreldrene kalt ungkar John Larsen Asp, 36 år og svenskfødt, og pige Karen Pedersdatter Storvestre, 28 år. Forlovere er Ole Jonsen Storvestre og Peder Andersen ibid. Karen Pedersdatter er sannsynligvis født på Elleraas i 1791, uten at jeg kan si det med sikkerhet. Presten pleier imidlertid å skrive fødested dersom det ikke er på stedet. Både Storvestre og Elleraas ligger i Forr prestegjeld, mens Asp, Dyrstad og Lund ligger i Egge prestegjeld. Både Forr og Egge var tidligere en del av Stod.John og Karen fikk også sønnen Lorentz 28.12.1822, da de er betegnet som inderster på Asp. Faddere: Størker Dyrstad, Lorentz Oxaas, Benjamin Dyrstad, Ingeborg Dyrstad, Berethe Dyrstad og Sara Oxaas.De to eldste barna er døpt i Egge kirke, mens den yngste er døpt i Forr kirke. Han heter Isaach Christian, og er født 03.11.1829. Faddere: Morten Zacharias. Kaakaaspl., Michel Nortu, Jacob Oxaas, Paulina Kaakaaspl., Boletta Nortu og Anne Dyrstad.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 uker senere...
 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.