Gå til innhold
Arkivverket

[#29199] Martha Margrethe Henrichsdtr. Zelius, død i Tr.heim 1708


Gjest Kirsten Holterud
 Del

Recommended Posts

Gjest Kirsten Holterud

Hun var først gift med gullsmeden Anders Christensen Gammelgaard, som døde i 1677. Så giftet hun seg med gullsmed Søren Jonsen i 1681. Ved skiftet etter henne 06.07.1708 oppgis en søster, Sophie H.d., som er bosatt i København. Dette kan bety at Martha Margrethe er dansk eller at søsteren Sophie tidligere hadde flyttet til Danmark. Kjenner noen opprinnelsen til disse to søstrene?Takknemlig for opplysninger. Kirsten

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Torgeir Kvalvaag

Ut fra denne lenken var det Søren Jonsen som het Zelius, I så fall vet vi kanskje ikke stor mer om de to søstrene enn at de var døtre av Henrik?http://folk.uio.no/ingeba/family/2324.htmTrodde et øyeblikk dette var en annen skrivemåte for Celius. Men det er ingen forbindelse, kanskje? Hilsen Torgeir.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Kirsten Holterud

Hei Torgeir. Film HF1233, Domkirken i Trondheim,kirkebok nr. 1: '1681 13. Septembris begiærte den ærlige agtbare og diskrete Mand Søfren Jonassen Guldsmed Trolofelse med ærlig dyderlig og gudfrygtig Qwinde Martha Margrethe Hendrichsdatter Zælius'Ut fra dette må man gå ut fra at det var hun som hadde dette navnet, og ikke Søren. Navnet er skrevet på forskjellig måte i årenes løp. Zelius er det vanligste, men Celius er også brukt.Mange hilsner fra Kirsten.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Johan I. Borgos

Hans David Celius (1684-1760), prest i Øksnes, Nordland, fra 1716 til 1753, var sønn av Lars Davidsen Celius, visstnok fogd på Vestlandet. Dersom Celius og Zelius er to varianter av samme slektsnavn, må slektsforbindelsen mellom søstrene i Trondheim og presten i Øksnes søkes minst på besteforeldrenivået. Kanskje noen kjenner opphavet til Hans Davidsen Celius?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.