Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Stein Ole Kjær

[#29261] Jacob Torkildsen og Synne Hansdtr. Lom i Gudbrandsdalen

Recommended Posts

Gjest Stein Ole Kjær

Noen som har opplysninger om denne Jacob Torkildsen og konen Synne Hansdtr. fra Lom? De fikk en sønn, Torkild Jacobsen f. 1795 på Andvordstredet. Ble døpt 11. okt. 1795 i Lom. Hn ble gift med Gunnhild Amundsdtr. døpt 12. mars 1797 i Lim. Hennes foreldre var Amund Bottolvsen og Embjør Tostensdtr.Stein

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Grethe Flood

Er dette Synnes som enke på Kvale (Qvale) i Lom i 1801? Lenke. Hun har to barn, Torkil Jacobsen, 12 år (f.ca. 1789) og Ane Jacobsdatter, 9 år (f.ca. 1792). Det tyder på at barnas far i allefall het Jacob til fornavn. Ser at det også bor en Paul Torkildsen, 47 år, på samme gården, kan det være svogeren til Synne? Fødselsåret på Synnes sønn Torkil stemmer imidlertid ikke helt med den dåpsåret (1795) du oppgir i tema.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Arnfinn Kjelland

Du finner Torkjell og Gunnhild med familie i Bygdabok for Lom bd. 2 (utg. 2002) s. 510, bruket Torkjellstugu (som har navn etter Torkjell). Far hans, Jacob Torkjellsson f. 1759, finner du i samme bind s. 332, og mora, Synne, i samme bind s. 319. Boka kan du låne inn gjennom biblioteket.Synne gifta seg i 1805 og da er hun og mannen (ikke Jacob) bosatt på Andvordstrædet, derfor er det i bygdeboka vist til den plassen. Andvord kommer i bind 3, som blir utgitt til høsten.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.