Gå til innhold
Arkivverket

[#29882] Peder Jacob Gjemsøe, hvor er han født eller fra ?


Gjest Per Serup Mikkelsen
 Del

Recommended Posts

Gjest Per Serup Mikkelsen

Kan nogen hjælpe mig med Peder Jacob(sen)Gjemsøe, født ca. 1729,men hvor?, som 1765 bliver tolder i Frederikssund i Danmark, og 1767 inspektør for Nyboder i København. Grev Conrad Christian Danneskjold-Laurvigen (grevskabet Larvik)er fadder 1770 i Holmens kirke i København til en søn, som døbes Conrad Christian. Måske stammer Peder Jacob Gjemsøe fra Gjemsøe(kloster) ved Skien nær ved Larvik.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Grethe Floodq

Alt dette har du vel fra før, men jeg ser av FS at Peder Jacob Giemsøe og hans kone Margrethe Hedvig Agnete Kroll / Croll har barna Conrad Christian, døpt 7.8.1770, Fridrich Ludvig, døpt 8.7.1768 og Dorothea Frideriche Lovise, døpt 21.6.1769, alle i Holmens sogn, København. Giftermålet mellom Peder Jacobsen Giemsøe og Margrethe Kroll fant sted 21.10.1767, Trinitatis, København.På nettet finner jeg slektssiden til familien Kofoed og her er Margrethe Hedevig Agnete Kroll nevnt [url="http://famtree.kofod.dk/famtree.php?id=193〈=da>http://famtree.kofod.dk/famtree.php?id=193〈=da, gift med Peter Jacob Gemsøe, hvis far er ”ukendt” http://famtree.kofod.dk/famtree.php?id=192〈=. Imidlertid har denne slektssiden enda en datter av Peder Giemsøe, Eleonora Cathrine, f. 21.08.1771, København, d. 1829 http://famtree.kofod.dk/famtree.php?id=178〈=For øvrig ligger ikke Gjemsø kloster i Vestfold fylke, men i Telemark fylke (tidligere Bratsberg amt).Her er stedsnavnet Gemsø nevnt Lenke og http://da.wikipedia.org/wiki/%D8rkenedPå Anbytarforum

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Per Serup Mikkelsen

Tak til Grethe Floodg. Ja, jeg har de nævnte oplysninger. Jeg har hidtil regnet med, at navnet Gemzøe kommer fra Gemsø,nu Jämshög i Skaane, der har givet navn til en præsteslægt i Skaane og Sjælland, men har fået en mistanke om, at jeg i stedet skal vende blikket mod Gjemsøe ved Skien. De 2 sønner Conrad Christian og Frederik Ludvig har navne som de 2 brødre Danneskjold-Laurvig fra Larvik !!! Meget tyder på, at Danneskjold- Laurvig har protegeret Peder Jacob.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Kathe Tove Røed

Hei Per. Jeg er alltid kjempeglad for innspill. Man kjører seg veldig ofte helt fast. Far og sønn er våre Peder og Jacob neppe. Min Jacob er fodt 1719 og din Peder 1729. Men kanskje det er lurt å kikke litt ekstra på de menneskene som bodde på Gimsøy kloster - de kan jo ha navn man ikke har tenkt seg. I min leting efter min Møller fant jeg ern Peder Christian Müller(Møller) født 1718 og død 11.09.1782 - Kortollør ved Drammen Tollbod. Etter en del fram og tilbake fant jeg fram til at han var sønn av Palle Lasson Møller 1677-1757 og Ida Seidelid 1690-1737 Danmark. Ikke vet jeg, men man lar ikke noe uprøvet.Lykke til hilsen Kathe

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Per Serup Mikkelsen

hej Kathe Ja, just som jeg havde sendt mit indlæg, indså jeg, at en far på 10 år er sjælden, for at sige det mildt. Noget andet, seideli'd' ?, er det ret, eller er det en seideli'n' ?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Arnstein Rønning

Admiral Cort Adeler forpaktet Fritsø sagbruk av grev Gyldenløve på 1670-tallet. Adeler eide fra før det store Gimsøy-sagbruket ved Skien (dette bare for å vise at det var kontakt mellom Gimsøy og grevene).

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Kathe Tove Røed

Hei igjen Per! Naturligvis skal det være Seidelin. Det går litt fort i svingene innimellom. Alt godt, hilsen Kathe

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Per Serup Mikkelsen

Til Kathe Tove Roed. Kender du 'Den Seidelinske Slægtsbog' udarbejdet af Mogens Seidelin ? Udgivet i København. De personer du nævner, er omtalt i bind I fra 1953. Ligeså Ides forfædre. Den er meget indholdsrig. Måske kan de lånes (eller ses)på biblioteket i Stockholm. Den kan også købes antikvarisk, men er ikke billig.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Kathe Tove Røed

Takk for tipset,Per. Jeg skal se om biblioteket kan ha den- enten her i St.holm eller når jeg kommer hjem en tur til Oslo. Riktignok har det ikke vært noe som tyder på at det er denne familien min Jacob hører til, men det koster jo ikke noe å kikke litt ekstra. Det virker som om du også har vært inne på tanken. Vi får bare holde på. Alt godt! Hilsen Kathe

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.