Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Terje Aarland

[#29977] Ole Hansen fra Nordre Forset og Beret Andersdtr fra Gryte?

Recommended Posts

Gjest Terje Aarland

En slektning av meg som bor i USA skriv følgende i et brev til meg:'I am still having a problem with my Norwgian Genealogy. I have the marriage record of Ole Hansen of Norde Forset and Beret Andersdatter of Gryte on 18 February 1772. They ha a son, my ancestor Anders Olson, on 25 Jan 1778. I thought if I could find them on the 1801 Norway census I could obtain Ole Hansen's age and learn his birth year. The Mormon IGI list a Ole Hansen in 1746, one in 1747, and one in 1748; all from Ostre Gausdal; plus 2 in Vaagaa and 4 in Lesja. Which Ole Hansen is my ancestor?'Er det noen som er i stand til å finne den rette Ole Hansen her. Han har prøvt seg på mange vis og har teke kontakt med Statsarkivet i Hamar og manger andre instanser uten å finne fram til den rette Ole Hansen.Morfar til denne karen var Amund Thorson fra Gausdal f. 1847 og var gift med Kari Thomasdatter f. 1854.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Ruth Gaustad

Hvis det er lett etter gården Nordre Forset bare i Østre Gausdal så er nok det mislykket. Forset ligger i Vestre Gausdal og Grythe i Østre, riktignok bare 2-3 km. fra hverandre. Har kikket i Hans Kraabøls: Gårder og Slekter i Gausdal og har funnet følgende: Ole og Beret bodde i Holslien, sikkert en plass under gården Holen, hvor Ole tjente i mange år. Oles foreldre hette Hans Christensen og Lesbet Olsdtr. Svendsrud, de bodde på Nordre Forset og hadde barna Christen, Ole, Kari og noe senere datteren Marit. Det er ikke oppgitt fødselsår for noen, men Kraabøl sier at både Ole og Kari var døde for noen år siden ca. 1820. Ole og Beret hadde barna: Hans, Torger, den etterlyste Amund og Lesbet. Ifølge Kraabøl hette Berets far: Anders Jonsen og hennes mor: Inger Jacobsdatter Hoom (i dag skrives navnet på gården Inger kom fra: Houm). Oles morfar må i følge Kraabøl hete Ole Knudsen Svensrud og han var gift med Marit Simensdtr. Fougner, dette stemmer ikke med den nevnte Amund, men navnet Marit kommer igjen så det ser jo sannsynlig ut. Alle gårdsnavn er i bruk på samme gårder i dag. Kan selvfølgelig ikke garantere riktigheten av det Kraabøl har skrevet, men hvis dette kan hjelpe dere er det veldig hyggelig. Mvh. Ruth.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.