Gå til innhold
Arkivverket

[#30025] Lendemand Aslak Erlendssøn


Gjest Torbjørn P. Hagen
 Del

Recommended Posts

Gjest Torbjørn P. Hagen

I 'Norges Land og Folk' bind II av Kristians Amt skriv Amund Helland: Lendemand Aslak Erlendssøn af Heernøerne udenfor Bergen var dattersøn af Steigar-Thore.(Steigar-Thore hengt i 1095).Er det nokon som kjenner til frå kva kjelde Helland hadde denne opplysninga? Finnes det andre opplysningar om Aslak Erlendssøn, slik som: etterkommere og kven var hans far?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Grethe Flood

Finner Aslak er nevnt i Orknøyingenes saga [url="http://home.online.no/~olhov/orknoy2.html>http://home.online.no/~olhov/orknoy2.html, bl.a. her:” Da de kom til Bergen, møtte de der kong Harald, og han ga Ragnvald et langskip med fullt mannskap og utstyr. Jon Fot hadde også et langskip. Det sjette hadde Aslak, sønn av Erlend fra Hennøyer, han var dattersønn til Steigar-Tore, han hadde også en lasteskute med forråd. Til sammen hadde de seks storskip, fem skuter og tre lasteskip. De lå i Hennøyene og ventet på bør, det kom skip vestfra, og da spurte de etter nytt fra Orknøyene, og fikk vite hvordan Pål jarl hadde rustet seg mot Ragnvald jarl om han skulle komme vestover.”Finner Steigar-Tore nevnt i Snorres Heimskringla, Magnus Berrføtts saga

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Berit Knudsen

Aslak nevnt i Inges saga.Steigar-Tore omtales i Harald Hardråde og Magnus Berrføtts saga.Steigar-Tore, er det Tord Guttormsen på grd.en Steig i Nord-Gudbrandsdalen som var gift med Isrid Gudbrandsdt., kong Olav d.Helliges moster?Eller er han Guttorm Steigar-Toreson med døtrene Gudrid og Ingebjørg som ble gm. kong Øystein ? Som du kanskje skjønner så er jeg ikke så kjent med Snorre.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Torbjørn P. Hagen

Takk for svar. Steigar-Tore er Tore Tordsson på Steig, son til Isrid Gudbrandsdtr. og Tord Guttormsson Steig. Steig ligg i Fron(nå Sør-Fron kommune).Fron høyrer til Sør-Gudbrandsdal.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Tore H Vigerust

Interessant. Jeg trodde den siste etterkommer etter Steigar-Tore var hettesveinenes konge, Olav ogjæva, død 1169. Han var Tore Tordssons sønnedatters dattersønn.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.