Gå til innhold
Arkivverket

[#30928] Martha Danielsdatter, fosterdatter i Tennevik, Ibestad i 1801


Gjest Hans-Petter Taraldsvik
 Del

Recommended Posts

Gjest Hans-Petter Taraldsvik

Kjenner noen foreldrene til min ane Martha Danielsdatter som i 1818 giftet seg med Johan Jørgensen.Martha var 18 år ved konfirmasjon i 1810,og var da bosatt på Tennevigen.Ved sin død 1837 i Krokmyrdal oppgis hun å være 48 år. 1801 var hun fosterdatter hos Nils Augustinussen i Teinviigen. Kan hun være niese til en av Nils Augustinussens koner, Berit Eriksdatter Normann, dvs datter til Daniel Eriksen Normann fra Gratangen?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 9 måneder senere...
Gjest Hans-Petter Taraldsvik

Bringer dette tema opp igjen med litt flere opplysninger. Martha finnes ikke døpt i kirkebøkene for Ibestad eller Trondenes, og den 'mistenkte' faren Daniel Eriksen Normann fra Grøsnes har såvidt meg bekjent ikke etterlatt seg noe skifte når han døde i 1792. Marthas barn med Johan Jørgensen;Jørgen Bertheus,Nils Schjelderup,Daniel Johan,Anna Serina og Elen Anna bærer bud om sterk oppkalling etter sine fosterforeldre og deres slekt. Hvis Martha Danielsdatter skulle være av Normann-slekt, er det jo et artig paradoks at mangelen på navnet Martha i Normannslekten på Grøsnes har vært et gammelt argument for at Normannslektene på Røkenes og Grøsnes ikke hadde noe med hverandre å gjøre. Er det noen som kan ha noen innspill om Marthas opphav?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.