Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Hans-Petter Taraldsvik

[#30928] Martha Danielsdatter, fosterdatter i Tennevik, Ibestad i 1801

Recommended Posts

Gjest Hans-Petter Taraldsvik

Kjenner noen foreldrene til min ane Martha Danielsdatter som i 1818 giftet seg med Johan Jørgensen.Martha var 18 år ved konfirmasjon i 1810,og var da bosatt på Tennevigen.Ved sin død 1837 i Krokmyrdal oppgis hun å være 48 år. 1801 var hun fosterdatter hos Nils Augustinussen i Teinviigen. Kan hun være niese til en av Nils Augustinussens koner, Berit Eriksdatter Normann, dvs datter til Daniel Eriksen Normann fra Gratangen?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Hans-Petter Taraldsvik

Bringer dette tema opp igjen med litt flere opplysninger. Martha finnes ikke døpt i kirkebøkene for Ibestad eller Trondenes, og den 'mistenkte' faren Daniel Eriksen Normann fra Grøsnes har såvidt meg bekjent ikke etterlatt seg noe skifte når han døde i 1792. Marthas barn med Johan Jørgensen;Jørgen Bertheus,Nils Schjelderup,Daniel Johan,Anna Serina og Elen Anna bærer bud om sterk oppkalling etter sine fosterforeldre og deres slekt. Hvis Martha Danielsdatter skulle være av Normann-slekt, er det jo et artig paradoks at mangelen på navnet Martha i Normannslekten på Grøsnes har vært et gammelt argument for at Normannslektene på Røkenes og Grøsnes ikke hadde noe med hverandre å gjøre. Er det noen som kan ha noen innspill om Marthas opphav?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.