Gå til innhold
Arkivverket

[#30971] Feil i 1801-telling for 1553 QVærnæs?


Gjest Marianne Holck
 Del

Recommended Posts

Gjest Marianne Holck

Ved søk på Gard - Alle termer kommer det bare opp en rekke tall (ingen gårdsnavn). I andre Prgj/Sogn kommer det gårdsnavn ved tilsvarende søk. Mangler gårdsnavn, eller er det en feil?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Anette Skogseth Clausen

Vi må kontrollere originalen for å se om det er noe som er utelatt og den har vi dessverre ikke tilgang til.Vi vet at det er en del feil og mangler i gårdsnavnfeltet i 1801-tellingen, og nettopp derfor blir hele tellingen gjennomgått på gårdsnivå for å få på plass manglende opplysninger og rette opp feilregistreringer. Dette gjelder altså kun for gårdsopplysningene, ikke personopplysningene. Dette arbeidet blir utført i Riksarkivet. Vi vet ikke når det vil være klart, men det er tidkrevende og vi må nok vente en god stund på en revidert 1801-telling i Digitalarkivet.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Tore Kristiansen og Tor Larsen

Se også innlegg 10034 Lenke Gårdsnavnene finnes, både i originalen og på mikrokortene, men har av en eller annen grunn ikke blitt med til den digitaliserte utgaven av folketellinga. Mvh Tore og Tor

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.