Gå til innhold
Arkivverket

[#31315] FT 1801 Henrik Henriksen Rossing/Rosing


Gjest Håkon Aasheim
 Del

Recommended Posts

Gjest Håkon Aasheim

Vart absolutt alle personar i Noreg registrert i FT 1801? Eller var det folkegrupper som vart halde utanfor? Tenkjer på 'det reisande folket' (taterfolket m.m.)Nemnde person H.H.R. skal, etter ein opplysning ved giftarmålet hans i 1844, vera fødd 1790 i Trondheim. Og var altså 11 år i 1801, og i live, for han døydde i 1865 i Kvæfjord. Faren heitte Henrik Rossing/Rosing, og skal vera død før 1844. Denne H.H.R. var kobberslagar utan nokon fast og vedvarande bustad i mesteparten av sitt liv. Var gift 3-4 gonger. Nemnd 2 gonger i Fantefortegnelsane.Trass iherdig leiting i FT 1801 har det ikkje lukkast å finna korkje han eller faren, som ikkje er den som i 1801 er nemnd på Tolga i Hedemark med familie. (Henrik Richard Jonsen Rossing) Dersom han då ikkje var ein tur til Trondheim og hadde seg eit eventyr der. Han døydde i 1835, så det passar og bra.Og så er det litt rart at ein slik kar kallar seg Rossing/Rosing, når alle andre Rossingar er frå ei kjend slekt i Noreg - komen visst frå Danmark - og helst av dei litt finare i samfunnet.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Yngve Nedrebø

Folketellingen 1801 er nok slett ikke fullstendig, og de som lettest slapp unna tellerne var dem som manglet fast tilholdssted. I Bergen kan vi sammenligne 1801-tellingen med Undersøkelseskommisjonens rulle 1804, og ser at kommisjonen i 1804 fant mange sjøfolk som manglet i 1801-tellingen. Tilsvarende ser vi andre steder at mange av fattiglemmene er uteglemt.Og på bakgrunn av slike observasjoner vil det ikke forbause meg om mange av 'de reisende' mangler i tellingen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.