Gå til innhold
Arkivverket

[#31565] Gården Gunleivstøl


Gjest Preben Hansen
 Del

Recommended Posts

Gjest Preben Hansen

Hei Kristian! Ser av flere innlegg at du du kjenner godt til i Vest-Agder. Du nevnte i et av dine innlegg i Januar gården Gunleivstøl i Vest-Agder. Har du noe info om denne gården? Jeg er svigersønn til han som eier den og lysten på mest mulig info om den da vi har årlig slektstreff på gården i August. Gården har vært familieeid så lenge de kan huske, og jeg har sporet bittelitt info om at den er nevt i 1611..... Takker og bukker for et hvert innspill... Mail adr. prebenha@online.no

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 måneder senere...
Gjest Kristian Fjeldsgård

Kom til å se på denne først nå. Om du kunne nevne nr. på tråden, kan jeg kanskje se på hva jeg har, og hvilken sammenheng.Fra Konsmoboka har jeg notert meg en Aanen eler Åsulv Gunleivstøl som skattet i 1611. Ellers har jeg ikke noen notater.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Preben Hansen

Gården har gårdsnr: 3 Bruksnr: 1 Krets nr 5 Kalles Støyla, heter gunleivstøl. Jeg ønsker mest mulig informasjon. Da jeg ikke har så mye peiling på denne type forskning ville jeg sette stor pris på råd veiledning om hvem som kunne drive med slik forsning og om hva slikt ville koste? Takker og bukker for ethvert innspill

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Knut Fjogstad

Et lite forslag til å begynne med som følgende:Diverse for Vest Agder i Digitalarkivet: Se først under Konsmo.[url="http://digitalarkivet.uib.no/cgi-win/WebMeta.exe?slag=vismeny&katnr=4&emnenr=&aar=&dagens=&fylkenr=10>LenkeBlir komplett etterhvert:http://www.arkivverket.no/URN:kb_readGårdsoversikter:http://www.dokpro.uio.no/rygh_ng/rygh_felt.htmlMatrikkelen av 1950:http://www.dokpro.uio.no/cgi-bin/stad/matr50Diverse folk på Agder i 1500-1600:http://www.genealogi.no/kilder/agder_1500-60.htmTingboksøk - anvend Lister tingbøkene:LenkeMatrikkelsøk for 1885:http://www.rhd.uit.no/matrikkel/matrikkel.aspxFolketellinger - noen ganger greiere enn Digitalarkivets:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.