Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Liv Larsen

[#31608] Baadehuset. Hvem var Hans Jacob Baade?

Recommended Posts

Gjest Liv Larsen

Kan noen fortelle meg hvem foreldrene til Hans Jacob Baade var, og ellers mer om han!? Vet at han skulle være født i Stavanger ca 1802.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Andreas Totland

I Kulturhistorisk Vegbok for Hordaland, utgitt av Hordaland Fylkeskommune i 1993, står følgende om Baadehuset på Espevær i Bømlo kommune:'I 1725 fekk Jon Torkelsen kongeleg privilegiebrev på å driva handel og gjestgjevarstad i Espevær. Når vårsildfisket var slutt for sesongen, kom hollendaranepå hamna i Espevær og lasta inn levande hummar. I 1849 kjøpte Hans Jacob Baade frå Stavanger Kjeholmane. Han fylte ut mellom holmane, slik at det vart ein stor holme: Baadeholmen. Han sette opp saltebuer og bygde eit nytt stort handelshus på murane frå det gamle steinnaustet frå 1690-åra. Baadehuset vart eit administrasjonssentrum i det rike sildefisket på midten av 1800-talet. Her vart det telegrafstasjon alt i 1857, sidan Espevær låg så sentralt i vårsildfisket. I Baadehuset låg doktorsalen, sjefssalen og dommarsalen på rekkje, og på loftet var det losji for fiskarar som låg 'flolagde' på golvet i dei store sildeperiodane. Baadehuset er i dag vakkert restaurert av det lokale husmorlaget og er ope for vitjing.' Mvh AT

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Liv Larsen

Jeg har en del Baade fra Bergen, og prøver å finne ut om og hvilket slektskap dem har. Jeg har Petter Andreas Baade, født ca 1759 Bergen og hans far Jan(Johan)Lindmark Pettersen Baade født 1739, Bergen. Takker ellers for all hjelp :-)

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Grethe Flood

Da er kanskje dette dåpen til Hans Schrøder Baade i 1773, sønn av Knut Olsen Baade og Inger Andersdatter [url="http://digitalarkivet.uib.no/cgi-win/webcens.exe?slag=visbase&filnamn=stavdpb4&gardpostnr=2042&merk=2042#ovre>LenkeDenne Hans hadde følgende eldre og yngre søsken:Ole, 1769 LenkeKirsten, 1771 LenkeAndreas, 1775 LenkeKnud Christian, 1778 LenkeJohan, 1780 LenkeJens, 1783 LenkeInger Christina, 1786 LenkeKnut Olsen Baade ser også ut til å være døpt i Stavanger domkirke – 1742, sønn av Ole Knudsen Baade og Johanna Sophia Schrøder Lenke Knut Olsen Baade har i allefall to yngre søsken: Lisbeth, 1744 Lenke og Ole, 1748

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.