Gå til innhold
Arkivverket

[#32889] Michael Lærmond og Marie de Lange, Bergen


Gjest Grete Bratne
 Del

Recommended Posts

Gjest Yngve Nedrebø

Det står ikke noe om mer om brudeparet enn det som er gjengitt i databasen, altså ikke noe om brudeparets fedre. Da Michael Lærmond tok borgerskap står det at han var født i Bergen, og slik sett framstår nok gutten som ble døpt i 1729 som særdeles sannsynlig identisk med brennevinsbrenneren.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Grete Bratne

Takk skal du ha. Da var nok Maria Jacobsdatter de Lange og Michel Willumsen Leermouth søskenbarn, men det var jo ikke helt direkte uvanlig i disse familiene at ektefellene var mer eller mindre i slekt. Ser nå at de fikk innvilget Ekteskapsløyve 14.09.1764.Når tok han borgerskapet du fant ? Jeg fant ikke det på hverken ham eller hennes neste mann Johann Ernst Oettingen, men det er vel da utenfor periodene som er registrert i Digitalarkivet.Jeg finner at hun fikk to barn i 1773 og 1774, som døde ved fødsel, i ekteskapet med Oettingen, men kan ellers ikke finne at hun fikk noen andre barn før hun selv døde i juni 1782.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.