Gå til innhold
Arkivverket

[#32890] Faddere i VOSS kirke 03.10.1909


Gjest Jan Dahle
 Del

Recommended Posts

Dåpsbarn: Ingeborg Elisabeth Dahle, f 09.08.1909 Hallingskeid, døpt 03.10.1909 Voss kirke.Faddere: jordmoder Margrethe Gjerstad, frøken Ingeborg Bøhn, banevogter Anders Fadnes, gårdbruker Amund Næsthun.I FT 1900 identifiseres frøken Ingeborg Bøhn som født 1888 og som datter av banemester på Voss, Karl Johan Bøhn. De resterendes opphav er høyst usikre. Kan noen hjelpe?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei, Carsten!Takk for identifikasjonen av jordmora!Tenk på det, høsten 1909 og i langt framskreden alder tar hun toget østover og opp til Hallingskeid for å forløse ei baneformannskone! Så stiller hun også opp som fadder på Voss etterpå. Det er flott.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Yngve Nedrebø

Jeg leser navnet på denne fadderen som Amund Næsheim. I 1900-tellingen er det bare en som brukte dette navnet: LenkeMen det er mange gardsbruk Næsheim på og like ved Voss.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei, og takk for identifiseringa av fadderen Amund Larsen Næsheim, f. 1880 i Ulvik, i FT1900 elev ved Bergen Tekniske Skole og bosatt i Bergen.Men hva for gard på Voss han kom fra, vites fortsatt ikke.Indirekte ga det også svar på hvem en annen fadder er, oppført i kirkeboka som banevogter Anders Fadnes. I følge Jernbanekalenderen 1910 er han banevokter Anders H. Fadnes, f. 1883. I følge FT1900 er han Anders Hallesen Fadnæs, f. 1882, arbeider på farsgarden Fadnæs i Evanger.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Norodd Hagenson

Det finnes mange steder som heter Nesheim. Amund Larsson kom neppe fra Voss, men fra Nesheim i Ulvik, for her er en passende kandidat:Ulvik gards- og ættesoga, bind 2, side 452: Åmund (1880 - 1909), ugift, sønn av Lars Ingebrigtson Nesheim og kona Kristi Larsd Hausnes.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takk, Norodd!I FT 1900 står det at han går på Bergen Tekniske Skole. I kirkeboka for dåpen 03.10.09 står tittelen G.br. oppført, som vel betyr gardbruker?Har du flere dødsdata, som dato, sted og årsak, eventuelt gravferdsdata?Mvh. Jan.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.