Gå til innhold
Arkivverket

[#32915] Kirke / Kapell i Kvalsund før 1934


Gjest Bjørn Haaland
 Del

Recommended Posts

Gjest Bjørn Haaland

I 1934 fikk Kvalsund ved Hammerfest i Finnmark, tillatelse til å bygge ny kirke.Imidlertid finnes det kirekebøker for Kvalsund ihvertfall fra 1885.Fantes det da en gammel kirke eller et kapell ? eller hvordan forholdt dette seg ?mvhBjørn Haaland

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Berit Knudsen

Som du kanskje leste i forrige lenke så besto Hammerfest prestegjeld av Hammerfest og Kvalsund. Så da finnes det kirkebøker for Kvalsund fra 1743.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Tor L. Larsen

Den eldste kapellkirka var fra 1763, ei langkirke av tre som sto på Handelsnes på fastlandet. Den nye bygdes i 1892, og den gamle da flytta til Måsøy prestegjeld som kapellkirke der. Før 1763 fantes det ifølge en prest Harboe(visstnok i et 1726-skrift) et forsamlingshus i bl.a. Kvalsund, som ikke var stort annet enn en vanlig 'finnegård'. Dette ifølge dagens Sokneprest, som hadde opplysningene veldig lett tilgjengelig. Handelen på stedet ble anlagt først i 1784, ifølge 'Norske Gaardnavne'.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.