Gå til innhold
Arkivverket

[#32930] Kilder til middelaldern


Gjest Espen Hansen
 Del

Recommended Posts

Gjest Jo Rune Ugulen

Til det du spør om, slekts- og eigedomstilhøve, i praksis berre tre kategoriar.Brev, diplom, og liknande. Utgjeve i til no 22 band i serien Diplomatarium Norvegicum.Sogelitteraturen, primært kongesogene.Jordebøker fortel også om eigedomstilhøve, dei fleste frå mellomalderen er prenta i Diplomatarium Norvegicum, eller i eigne publikasjonar.I tillegg kjem spreidde 'tilfeldige' kjelder som kan ha margnotisar eller andre mindre opplysningar som kastar ljos over desse problema.Ein artikkelserie av Oscar Albert Johnsen i band 4 og 5 (1938-1945) av tidsskriftet _Heimen_ gjev ei grei innføring i kjeldene til norsk historie. I tillegg står Lars Hamre bak ei _Innføring i kjeldekunnskap_ som truleg(?) kom på 1970-talet. Dette er truleg dei beste stadene å starta.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Tore H Vigerust

Selvsagt. Jeg har forøvrig laget en kildefortegnelse som dekker Oslo by i middelalderen ff, men foreløpig uten kongesagaene (som også inneholder en del).

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Geir Kamsvaag Berntsen

'Medeltidens ABC' utgitt av Statens historiska museum i Stockholm (første opplag 1985, siste 2001 såvidt jeg vet). En enkelt ettbinds oppslagsbok som forhåpentligvis ikke er blitt utsolgt igjen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.