Gå til innhold
Arkivverket

[#33044] Peter Abraham Alefelt


Gjest Frode Myrheim
 Del

Recommended Posts

Gjest Frode Myrheim

Er det noen som kjenner til Peter Abraham Alefelt. Han er busatt på ein husmannsplass i Leiret i Elverum ved namn Hummeldalen i oktober 1762. Den 29. november flytta han frå Elverum til prosten 'Engelhart'. Er det noen som har meir opplysningar så tar eg i mot dette med takk.Frode

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Per B. Lilje

Vel, Ahlefeldt er jo en meget gammel og kjent opprinnelig Holsteinsk adelsslekt med forgreninger i mange deler av Tyskland, Sverige og spesielt Danmark, bl.a. de grevelige familiene Ahlefeldt-Langeland, Ahlefeldt-Laurvig-Lehn og Ahlefeldt-Laurvig-Bille, se f.eks. Dansk Adels Årbog 1982. Men en husmannsplass på Elverum høres jo ikke spesielt adelig ut!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Per B. Lilje

De holsteinske og danske adelige slekter Ahlefeldt er beskrevet av Louis Bobé i 6-bindsverket 'Slægten Ahlefeldts Historie' som finnes på Nasjonalbibliotekt i Oslo (to eksemplarer) og i Universitetsbiblioteket i Bergen (ett eksemplar). Stamfaren Benedict Ahlefeldt levde ca. 1340.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Per B. Lilje

Rettelse: Den svenske adelige slekten Ahlefelt (introdusert på Riddarhuset sist på 1600-tallet som adelig slekt nr. 850, utdødd 1809) ser ikke ut til å ha forbindelse til den holsteinske og danske slekten Ahlefeldt. Den stammer fra en svensk underoffiser Gregorius Ahl (død 1698) som ble adlet med navnet Ahlefelt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.