Gå til innhold
Arkivverket

[#33087] Elsebeth Povelsdtr. Hass gift med skipper Christen Pedersen Schiødt


Gjest Målfrid Tofteberg Bjerke
 Del

Recommended Posts

Gjest Målfrid Tofteberg Bjerke

Jeg søker etter opplysninger om Elsebeth Povelsdatter Hass som i sitt første ekteskap med skipper Christen Pedersen Schiødt (d.1715)hadde en datter Elisabeth (Elsebeth)f 1711Elsebeth Povelsdatter Hass gifter seg på nytt med Peder Koch som i 1730 overtar gården Grønlund i Vestby, Akershus.Denne gården var knyttet til sagbruk og trelasthandel på den tid.Elisabeth (Elsebeth) Christensdtr. gifter seg på Grønlund 20. des 1738 med Lars Hansen Riiser i fra Hobøl, Østfold og flytter senere dit. Hennes stefar Peder Koch dør på Riiser i 1754I 1865 telling i Hobøl er på gården søndre Riiser en logerende frøker ved navnet Anolda Skjødt, ugift og 19 år og var født i Drøbak. Skulle tro at hun var en slektning til Elsebeth Christensdtr., selv om en annen familie sitter på gården da.Jeg er takknemlig om noen har noe å bidra med om disse personene.Vennlig hilsenMålfrid Tofteberg Bjerke

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Berit Knudsen

Funnet på FS og må sjekkes om det er av interesse: Arnolda f.28/2 1847 Drøbak - død 2/4 1922. Foreldre Simon Peter Schjødt f.16/5 1815 Jostedal, SF - død 3/3 1859, foreldre Holger Halling Schjødt og Lovisa Augusta Wiborg. Simon ble gift 1/1 1841 (sier ikke hvor) med Anna Johanna Schøning.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.