Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Målfrid Tofteberg Bjerke

[#33087] Elsebeth Povelsdtr. Hass gift med skipper Christen Pedersen Schiødt

Recommended Posts

Gjest Målfrid Tofteberg Bjerke

Jeg søker etter opplysninger om Elsebeth Povelsdatter Hass som i sitt første ekteskap med skipper Christen Pedersen Schiødt (d.1715)hadde en datter Elisabeth (Elsebeth)f 1711Elsebeth Povelsdatter Hass gifter seg på nytt med Peder Koch som i 1730 overtar gården Grønlund i Vestby, Akershus.Denne gården var knyttet til sagbruk og trelasthandel på den tid.Elisabeth (Elsebeth) Christensdtr. gifter seg på Grønlund 20. des 1738 med Lars Hansen Riiser i fra Hobøl, Østfold og flytter senere dit. Hennes stefar Peder Koch dør på Riiser i 1754I 1865 telling i Hobøl er på gården søndre Riiser en logerende frøker ved navnet Anolda Skjødt, ugift og 19 år og var født i Drøbak. Skulle tro at hun var en slektning til Elsebeth Christensdtr., selv om en annen familie sitter på gården da.Jeg er takknemlig om noen har noe å bidra med om disse personene.Vennlig hilsenMålfrid Tofteberg Bjerke

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Berit Knudsen

Vet ikke om dette kan hjelpe ang. Anolda, FT 1900 Lenke

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Berit Knudsen

Funnet på FS og må sjekkes om det er av interesse: Arnolda f.28/2 1847 Drøbak - død 2/4 1922. Foreldre Simon Peter Schjødt f.16/5 1815 Jostedal, SF - død 3/3 1859, foreldre Holger Halling Schjødt og Lovisa Augusta Wiborg. Simon ble gift 1/1 1841 (sier ikke hvor) med Anna Johanna Schøning.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.