Gå til innhold
Arkivverket

[#33133] Grostad, Stendal og Asphaugen i INGDALEN i Stadsbygden rundt år 1900


Gjest Jan Dahle
 Del

Recommended Posts

Gjest Jan Dahle

I FT1900 står Jakob Fredriksen Dahle oppført som gardbruker på Stendal, gnr. 56/7, i Ingdalen, Stadsbygden, S-Trøndelag.I Ingdalsboka til Aune står det at Jakob Jakobsen Dahle var eier av bruket Asphaugen samme tid, og at sønnen Jakob Jakobsen Dahle eide bruket ca. 1913-18, da Asphaugen blei solgt ut av familien.Mener også å ha lest et sted at Stendal var en plass under Grostad gard.Jeg har aldri vært i Ingdalen. Hva var/er forholdet mellom Grostad, Stendal og Asphaugen?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Jan Dahle

Rett skal være at det var Jakob FREDRIKSEN Dahle som var eier av bruket Stendal/Asphaugen rundt 1900, og at det var sønnen Jakob Jakobsen Dahle som var eier 1913-18.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Jan Dahle

Jeg kan godt legge til at Jakob Fredriksen så seint som i 1902 også blei kalt Jakob Fredriksen GROSTAD, som vel skulle fortelle om hvor han kom fra.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.