Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Susanne Thoren

[#33164] Anne Kristine Karlsen 1882

Recommended Posts

Gjest Susanne Thoren

Jag söker efter min mans mormors far Ole Johannesen f. 1861 som levde med Anna Kristine Karlsen f.1882-05-18 Kvikne Hedemark Norge Hon ska även ha varit gift med Peder Gripenfelt och Johan Holm. Känner någon till Ole Johannesen? Tacksam för svar!

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Nina Karlsen

Gripenfelt er jo et omstreifernavn, kan Ole og ha vært av det folket, tro? Det finnes 97 jevngamle med lignende navn i 1865, så det blir som nåla i høystakken, det da.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Åse Hansen

I LOR´s databas over resandeslekter har jag hittat din Anna Kristina Karlsen, som også het Lindström till efternamn. Hennes två första män, Johan Holm och Peder Johannesen Gripenfelt står også med. Den senare gifter hon sig med i 1912, og då har hon efternamnet Gustavssen. Det kunde hon göra då hennes far her Carl Gustav Johansen Lindstöm.Eftersom hennes sista man bär namnet Johannesen, kunde man ju tänka sig at denna Ole Johannesen kanske är en bror eller kusin? Skal forska lite mer i detta i morgon.mvh, Åse Hansen

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Susanne Thoren

Jättesnällt av er att hjälpa mig.;.)) Min mans mormor som var född 1918 i Eidsvoll har alltid sagt att hennes far var Peder Johannesen Gripenfelt, Ingen i släkten har hört talas om Ole Johannesen, men enligt kyrkböckerna står han som hennes far. MVH Susanne

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest R Valentinsen

Anne Kristine Karlsen fikk en sønn Fredrik Alexander den 3. desember 1901 i Lier med en Johan Holm. Johan var i følge kirkeboken født i 1879. I følge folketellingen 1900 var han fra 'Østmark i Vermeland Sverige'. Her står det at han var født i 1877.Er det noen som vet noe mer om Johan Holm? Jeg lurer på om det er Johan Fredrik Holm som var sønn av Johan Abraham Carlson Holm og Märtha Kristina Andersdotter. Johan Fredrik var født i 1879 på Köla i Östmark i Värmland og giftet seg med Johanne Marie Larsen (datter av Børre Larsen) i Eiker i 1902.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest R Valentinsen

Beklager, Johan Fredrik var født i Köla i Värmland. Östmark er en annen församling i Värmland.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Kai-Samuel Larsen-Vigardt

Hei.Bare noen oppklaringer; Johan Holm det refereres til i innlegg 5 og 6 er Peder Johan Johannesen Holm, født 1877 i Östmark i Värmlands län i Sverige. Han blir kalt for 'Thua-Johan'. Han har to barn med Anne Kristine Gustavsen Lindstrøm:1. Fredrik Aleksander Johansen, født 29.11.1900 eller 03.12.1900 i Lier (utenfor Drammen). Han skal være døpt i Nissedal, og konfirmert i 1915 i Kolbu kirke. Han gifter seg den 17.01.1928 i Holter kirke i Nannestad med Lena Josefine Johansen.2. Karl Johan Johansen, født 20.03.1902 i Søgne, døpt 30.03.1902 i Søgne. Han skal ikke ha vært konfirmert. Han blir drept i Tune i Østfold. Den 18.01.19287 gifter han seg i Holter kirke i Nannestad med Marie Samuline Karlsen Forselius. Hans far står oppført som 'omstreifer, kobbersvend Johan Holm' under vielsen.Peder Johan Johannesen Holm skal ha vært sønn av Johannes Niklasson Holm, født 1847, og Anna Kajsa Olofsdotter Fagerberg, født 1841. De giftet seg 28.08.1887. De hadde også en datter til som her Anne Marie Holm, gift med Johan Fredrik gustafsson Hedenberg 'Kniv-kongen'. De hadde 6 barn jeg kjenner til, og en stor etterslekt.Håper dette kunne være til noe hjelp!

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.