Gå til innhold
Arkivverket

[#33230] Etterkommere etter Nils Sveinsson og Guro Olsdtr.


Gjest Johan Arthur Hansen
 Del

Recommended Posts

Gjest Johan Arthur Hansen

Jeg søker etter etterkommere av Nils Sveinsson.f.1834 på Eldøy på Stord i Hordaland gm. Guro Olsdtr. f.1830 Grøtten ? De hadde flere barn, men kun Svein Nikolai f.1861 i Stavanger...er kjent. De var bosatt i Stavanger i 1865 og da var han urmaker. Takknemlig for svar.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Johan Arthur Hansen

Takker for svar. I bygdebok for Stord står det at han var urmaker og bodde i Stavanger og hadde flere barn. Urmaker kan kanskje komme inn under handelsmann.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Carsten Schanche

I bind II side 1080 av Norges Håndverkere står følgende: Svensen, Nicolai, urmaker, Stavanger, f.20.nov.1872 i Stavanger. Foreldre: Kjøpmann Nils Svendsen og Gurine Olsen Heen. Middelskole, tekn. aftenskole, utl. i Stavanger, eks. Deutsche Uhrmacherschule i Glashytte (Sachsen) 1892, svenn 2 1/2 år, overtok 1894 sin avdøde brors forr. (etabl.1884). Levert og montert et stort antall kontrollur,signaler,elektr.ur og tårnur til fabrikker skoler og andre off.byggninger. Medstifter av Stavanger Urmakerforening,medl.av Norges Urmakerforbund fra stiftelsen, Stavanger Håndverk- og Industriforening.Det er vel han som er her i 1900 Lenke

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.