Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Ola Ljødal

[#33306] Kristiania Meieribolag.

Recommended Posts

Gjest Ola Ljødal

Jeg har et gammelt, lite melkespann som er merket 'Kra. Meieribolag'. Det kunne være interessant å vite mer om dette firmaet, hva det var og når det var i virksomhet. Altså: Kristiania Meieribolag'.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Tore H Vigerust

Du finner en del bibliografiske henvisninger om Kristiania meieribolag i W P Sommerfeldt: Norges topografi. Oslo. Bibliografisk fortegnelse over topografisk og lokalhistorisk litteratur (Oslo 1939), s. 239.Herunder lover av 1871, senere driftsberetninger, avisomtaler etc.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Terje Bjørndahl

I Fellesmeieriet`s festskrift utgitt i 1971 med tittel 'Hundre års meieridrift i Oslo' kan lese om utviklingen fra Kristiania Meieribolag som ble opprettet 26. juni 1871 i Revierstredet nr. 2 og fremover til sammenslutningen mellom Meieribolaget og Melkeforsyningen til Fellesmeieriet med virkning fra 1. januar 1946. Boken har også mange gamle bilder fra driften i Kristiania.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.