Gå til innhold
Arkivverket

[#33469] om plassen Kalager i Modum


Gjest Per Evensen
 Del

Recommended Posts

Gjest Gunn Huglen

Den lenken var det ikke mye hjelp i. Jeg søkte Gårdshistorie Modum, prøver igjen med kirkebøker fra samme nettsted, så får vi se om det blir bedre?LenkeHvis ikke kan du prøve på et søk på Modum historielag.Gunn H.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Per Evensen

Hei Gunn!Som du sikkert forstår, er det Halvor og hans foreldre jeg forsöker å finne ut litt om. Finnes det noe om selve plassen også, så er jo det desto bedre.mvh Per

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Alf Thore Skinstad

Hei.Modum's Historie inneholder ikke mye om slektene. Jeg har funnet ut at Halvor og Sara ble gift 04.november 1786 på Modum.I Modum Historie IV på side 284 og 285 står det om brukerene på Kalaker.'I 1803var gården delt i fem bruk. Bruk 1 solgte Cornelius Hansen i årene mellom 1767 og 1795 til Peder Davidsen, og denne overdro bruket for 1500 rdl.(Riksdaler) til Halvor Knudsen.Skylden var opprinnelig 2 liserpund, men etter at det var skilt unna et bruk e på 1/8 lisepund til Cornelius Larsen Bråten ble skylden satt til 7/8 lisepund. Bruket sådde 3 og avlet 10 à 12 tønner korn, og holdt 1 hest og 2 kuer. Det var skog til brendsel og gjerdefang, ellers intet. Skjøtet var utferdiget i 1795.Halvor Knudsen drev akerbruk og var amtsbud ved Blåfarveverket. Han var født i 1762 og var gift med Sara Corneliudatter, f.1762 d.1826. De hadde døtrene Anne, Bodil, Christine og Ingeborg, samt sønnen Ole f.1803.Halvor kjøpte i 1802 også et bruk på 3/4 lisepund, bruk d, av Jonas Tomassen Skredsvik. I 1811 selger han fiskeretten i elva til Hans Omsted'Boka beskriver brukere av gården og det er vanskelig å si om det er slekt som følger slekt eller om det er andre som overtar som brukere.Alf.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Gunnar Sigdestad

Litt pirk mht skrivemåten, men skyldeininga det her er snakk om er lispund. 1 skippund = 20 lispund, 1 lispund = 16 skålpund = ca. 8 kg.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.