Gå til innhold
Arkivverket

[#33664] Steinar Kolbeinsen Rudjord, død 1802, 66 år.


Gjest Audun Kristensen
 Del

Recommended Posts

Gjest Audun Kristensen

I 1764 ble Ahlet Jakobsdatter Rudjord fra Lista gift med en Steinar Kolbeinsen, død på Rudjord 1802, 66 år. Hvem var denne Steinar (Stener) Kolbeinsen? Han ble iallfall stamfar til ei stor etterslekt på Lista.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Heidi C. Huitfeldt

Hvis du går inn på FS/VRI batch nr C422872 vil du finne flere barn av Colbent Nechland. Fyll bare ut feltet 'fars fornavn' med 'Colbent' (Hvis du fyller i etternavn 'Nechland' kommer bare noen opp som følge av at han også er skrevet (feil?) som 'Netland'.)[url="http://www.familysearch.org/Eng/Search/VR/search_vr.asp?batch_number=C422872®ionfriendly=Norway®ion=12&juris1=&juris2=&juris3=&juris4=&juris1friendly=&juris2friendly=&juris3friendly=&juris4friendly=>LenkeSå bytter du ut C med M i batchnr og finner 'marriagerecords', sett 'Colbent' som foranvn, og da finner man en Colbent Torjussen som gifter seg i 1719:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Audun Kristensen

Mener om vi kan stadfeste at Steinar Kolbentsen, død 1802 på Rudjord, er den samme som Steinar Kolbentsen Nekland i Kvinesdal.. Isåfall er det et godt stykke arbeid du har gjort meg. Har lett etter denne stamfaren i mange år..

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Heidi C. Huitfeldt

Nei, det kan ikke stadfestes på grunnlag av det jeg har funnet i digitale kilder, men jeg tror det er en veldig sterk kandidat. Kanskje det kan fremkomme noen opplysninger om ham i kirkebøkene ved giftemålene (fars navn eller gård); kirkebøkene kan ha opplysninger i tillegg til det som ligger på FS.En liten utfordring ligger det også i at det finnes både Nethland og Nechland, med det finnes flere Kolbent'er og Kolbentsønner på Nechland i FT1801. Hvis du gjør et søk på '*olbent' i FT1801 ser du at navnet ikke er veldig vanlig.Det går jo også an å prøve å koble disse folkene på Nechland med 'din' Stener ved hjelp av FS/VRI og batchnr som nevnt over. Så ser man om det eventuelt øker sannsynligheten at Steners far var derfra.Vet du forresten navn på Steners barn fra 1. ekteskap, utenom Christian som fremkommmer i FT?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Audun Kristensen

Ja, tror vi har funnet ham endelig på Nekland i Kvinesdal. I første ekteskap med Ahlet hadde han barna: Martelene (1765-75), Kristian (1767-1828), Jakob f.1769, Engel Sofie (1771-75), Sven f.1775, Elen Malena f.1778, og tvillingene Anna Katrina og Sille Maria f.1781 (begge døde små). I 2. ekteskap med enka Gjertrud Bergesdatter i 1782 hadde han barna: Abraham (1783-98), Bernt Mathias f.1790, Lars f.1793, Abel Birgitta f.1795 og Jakob Sakarias f.1798.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.