Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Berit Knudsen

[#33715] Hvorfor forskjell i FT 1865 DA og Registreringssentralen ?

Recommended Posts

Gjest Berit Knudsen

Det gjelder Kari Johannesdatter. I den ene utgaven står det at hun er født 1802 og i den andre at hun er 64 år. Hvordan kan dette ha seg, for jeg går ut fra at det finnes bare 1 telling i 1865. Noen som vet hvilken av disse som forholder seg til orginaltellinga? [url="http://www.rhd.uit.no/folketellinger/ftliste.aspx?ft=1865&knr=0417&kenr=007&bnr=0052&lnr=000>Lenke og

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Jan Oldervoll

DA er bokstavrett. I 1865 er det alder som er oppgjeve. På sida Om 1865-teljinga på inngangssida til teljinga finn du elles kopiar av teljeskjemaet. Elles er fødselsår 1802 truleg rett, sidan det er løpande alders år som gjeld, folk er eit år frå fødsel til førse åremålsadag osv.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Berit Knudsen

Takk for raskt svar. Det er greit å vite hva som egentlig er riktig for man kan jo begynne å undre på om det er mere som kan være pynta litt på.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.