Gå til innhold
Arkivverket

[#33760] Andreas fra Storetveit Fana, født ca. 1847


Gjest Svend Fimland
 Del

Recommended Posts

Gjest Svend Fimland

Jeg leter etter en Andreas som kom til Fimland i Naustdal, Sogn og Fjordane 1886. I bygdebok fra Naustdal heter han Andreas Andersson, men med parentesen '(Olsson ved vigselen)'. Han står her oppført med fødested Storetveit, Fana, fødselsår ca. 1847. I Fylkesarkivet (kirkebok for Førde prestegjeld) er hans navn ved vigselen Andreas Olsson med fødested Storetveit, Fana.Jeg finner ham også i folketellingen fra Bergen 1875, hvor han står oppført som Andrias Andersen fra Stortvet Fane Præstegjeld. Her er også hans hustru og sønn med.I folketellingen fra 1865 finnes det kun en med fornavn Andrias og fødested Fana (usikker på om det er han).Noen som har litteratur fra Fana og som eventuelt kan se om han finnes der?Svend

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Heidi Tofterå Slettemoen

Finner ingen åpenbar kandidat under garden Storetveit i bygdebok for Fana band IV, ikke Ola eller Anders som farskandidater heller.Her ville lenker til folketellingene du allerede har funnet vært til hjelp...FT 1875: [url="http://digitalarkivet.uib.no/cgi-win/webcens.exe?slag=visbase&filnamn=f71301.wc2&gardpostnr=33855&merk=33855#ovre>LenkeKandidat i Fana 1865: Lenke (ikke nevnt i bygdeboka under Skipeneset) (og evt. kandidat Lenke)Kona 1865:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Rune Thorstensen
Gjest Heidi Tofterå Slettemoen

FS med døpte i Fana har bare èn kandidat, døpt 20.9.1846: Andreas Andersen, sønn av Anders Rasmussen og Eli Knutsdtr.Paret får også Karen Oline døpt 27.1.1839 (Askøy) og i Fana: Rasmus døpt 8.3.1840, Inger døpt 1.5.1842, Karen Oline døpt 30.7.1843, Inger døpt 29.9.1844 og Andreas.Paret viet som Andreas Rasmusen og Eli Knudsdtr. i Askøy 8.7.1838: [url="http://digitalarkivet.uib.no/cgi-win/webcens.exe?slag=visbase&filnamn=ASKOVIGD&gardpostnr=1462&merk=1462#ovre>LenkeBjørnereim er vel i Breim/Gloppen, og finner Andreas Rasmusen døpt der 23.9.1804, da er det farsslekta du finner her - og kan følge på navna Rasmus og Marcus godt og langt tilbake: Lenke Foreldrevigsel: LenkeAndreas Rasmussen Storetvedt død her:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Svend Fimland

Takk, takk, Heidi og Rune :-)I kirkeboka for Naustdal (fødsel for sønnen Andreas Matias) står Andreas oppført med fødestad Natland. Kan du se om han finnes der (hvis min antagelse om at Natland ligger i Fana er rett)?LenkeSvend

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Heidi Tofterå Slettemoen

Øvre og Nedre Natland kan vel anses som nabogarder til Storetveit. Familien er ikke nevnt der i bygdeboka, ei heller på Fantoft, Gamlehaugen, Nyhaugen, Fjøsanger eller Nygård, Sandal eller Tveitarås. Siden Andreas Rasmussen paktet Storetveit burde han vært nevnt der, men han har vel falt mellom folketellinger kan det virke som - kan ikke forsvare bygdebokforfatteren her...Det er kanskje mulig å finne flere av barna - og Eli i 1865?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Svend Fimland

Til info: Kirkeboken forteller at Andreas og Inger ble gift i Naustdal 24. juni 1872. Han var ungkar og tjener, 25 år, fra 'Storetvedt Fanø Psgjeld' og sønn av Anders Rasmussen.Takk, alle sammen :-)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.