Gå til innhold
Arkivverket

[#33790] Vigde i Ål prestegjeld 1780-1790


Gjest Ottar Solberg
 Del

Recommended Posts

Gjest Ottar Solberg

I søkebasen 'Vigde i Ål prestegjeld 1780-1790', fungerar berre søk på brudgom eller brud. Dersom ein søkjer på 'brudgom far' eller 'brud far', får vi ingen tilslag på desse søkekriteriane.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Ketil Firing Hanssen

Brudeparets fedre ble først ført i kirkebøkene etter at skjemaet fra 1820 ble tatt i bruk utover 1820- og 30-tallet.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Ottar Solberg

Ja, det veit eg, men eg trur Ketil mistolka innlegget. Når brudgommen t. d. er oppført som Ole Tostensen Laae, får ein opp alle med namnet Ole ved å søkja 'brudgom, førenamn, børjar på 'Ol', men ein får ikkje tilslag på fylgjande kriterie: 'brudgom far', førenamn, børjar på 'To'.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Magne Polden

Eg kan ikkje heilt skjønna kva brudgoms far har i søkekriteriene her å gjera i det heile, men eit søk med brudgom etternavn børjar på to, gir 10 treff, og det tiande, med nr 601, er Ole Tostensen Laae.Magne

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Berit Knudsen

Som Ketil sier, bruden og brudgommens fedre er ikke oppført i kirkeboka, og da kan navnene heller ikke skrives. Man kan ikke legge til eller trekke fra.Kanskje mener du at du ikke får opp etternavnet til brudgommen, men det får du ved -brudgom-etternavn.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Anette Skogseth Clausen

Rollefelt som ikke er i bruk, vil normalt ikke komme med i databasene.I dette tilfellet mottok vi en database i BD87-eksportformat. Der er det ingen feltnavn og 105 felt for hver vielse. For denne type filer har vi egne utleggingsmaler som legger de 105 feltene på plass i vårt system automatisk. Det gjør at vi raskt kan få ut databasene. Vi har ikke tid til å lete gjennom alle de 105 feltene for å kartlegge hvilke som har vært i bruk eller ei, dette er selvsagt ekstra tungvint når feltnavn ikke er inkludert i filen eller lagt ved som en separat fil.Vi kan gjerne rette opp i disse dataene, men det er vi avhengige av å få en feltnavnliste for den tilsendte databasen og å få en spesifikasjon i forhold til hvilke av disse som skal være med. Dette kan sendes til digitalarkivet@riksarkivaren.dep.no

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.