Gå til innhold
Arkivverket

[#34860] Magdalena Diderichsdatter Ungermands uægte søn Jens, døbt Kristiania 1766


Gjest Rigmor Nørgaard
 Del

Recommended Posts

Gjest Rigmor Nørgaard

Kender nogen Magdalena Diderichsdatter Ungermand, som 10. okt. 1766 fik sønnen Jens døbt i Vor Frelsers kirke, Kristiania. Barnefader var Jens Pedersen Weile, parykmager i Aalborg, hvor moderen kom fra og havde lagt sig i barselsseng hos Svend Torstensen i Kristiania. Faddere var Ellen Larsdatter, Johanne Pedersdatter, Ole Christensen og Joen Andersen. Sønnen Jens Weile blev consumptionsbetjent i Aalborg og gift der i Vor Frue 1791. Men hvor blev moderen af? Var hun født i Kristiania? Hun blev 15. apr. 1767 publice absolveret i Vor Frue, Aalborg, og da kaldtes hun Maren Malene Diderichsdatter.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Berit Knudsen

FS: Det finnes en Diderich Thomasen Ungerman i København som ble gift 3 ganger (1740-45-47) I siste ekteskap med Anne Hansdt. Schmidt fikk de en datter Malene dpt. 24/5 1748. Bare søk etter Diderich Ungerman på FS. Malene er ung, men ikke umulig for henne å ha fått et barn i 1766. Kanskje hun ble sendt til Norge for å få barnet der siden hun ikke var gift.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Geir Kamsvaag Berntsen

Magdalena/Malene Diederichsdatter Ungermand var ikke døpt i Christiania. Hun kom fra Aalborg (ikke nødvendigvis født der selv om det kanskje er nærliggende).Legger til at parykkmaker Jacob Jensen Weile og Dorothea Sophie Bang ble viet i Vor Frelsers Kirke i Christiania 19.06.1767. Mulig den vielse har interesse. Weile hadde like i forveien fått borgerskap Christiania.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Geir Kamsvaag Berntsen

Bare føyer til at sistnevnte parykkmaker trolig er sønn av barnefaren i første innlegg, men dette er foreløpig bare en antagelse som jeg ikke har dokumentasjon for foreløpig ( bortsett fra FamilySearch o.l.)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Rigmor Nørgaard

Tak for hjælpen. Jeg vil undersøge, om Malene Ungermand måske kan være født i København som datter af Diderich Thomsen Ungermand. Hun må så have været 18 år, da hun blev sendt til Kristiania for at føde. Jacob Weile, parykmager i Kristiania, er ganske rigtigt søn af barnefaderen Jens Weile, parykmager i Aalborg. Den uægte søn Jens får efternavnet Weile, og det ser ud, som om han har kontakt til sine halvsøskende i Aalborg. Rigmor

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.