Gå til innhold
Arkivverket

[#35063] Nils Nilsen Walsøe


Gjest Odd Andreas Sørgård
 Del

Recommended Posts

Gjest Odd Andreas Sørgård

I [url="http://www.slekt.net/tng/getperson.php?personID=I4447&tree=1>Lenke står følgende om Nils Nilsen Walsøe: 'Født om. 1665 Walsøe, Jøsund, Fosen, Sør-Trøndelag. Død 1738 Tofte, Nordsem, Sømna, Nordland. Gift (1) om. 1690 med Kirsten Broersdatter, f. om. 1655. Gift (2) i 1693 med Margrethe Larsdatter Bech, f. om. 1668'I

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Rune O. steinset

Kan supplere med informasjon fra skifte i 1739 etter Nils Nilsen Walsøe d.1738 Toft, bgr.19/12-1738:Tidligere lensmann. Margrethe Larsdtr Bech ektefelle. Christopher Nilsen 28 år, sønn. Kierstine Nielsdtr datter, gift med Ole Erichsen. Inger Margrethe Nielsdtr datter, død, var gift med Siur Christian Borchenhagen. Abel Broch Siursen 9 år, barn av Inger Margrethe. Ebe Siursen 7 1/2 år, barn av Inger Margrethe. Peternille Nielsdtr datter, gift med Hans Grønbech.Og skifte etter Margrethe Larsdtr i 1750:Christopher Nilsen sønn, Walsøe. Kierstine Nielsdtr datter, enke, Walsøe. Inger Margrethe Nielsdtr datter, død, Walsøe. Abel Broch Sivertsen barn av Inger Margrethe. Ebbe Sivertsen barn av Inger Margrethe, verge faderen Sivert Christensen, Nordhus. Peternille Nielsdtr datter, gift med Hans Grønbech, Tofte.Opplysninger hentet fra nettet prøver jeg å sjekke mot primærkildene. Men Sømna bygdebok synes jeg har god pålitlighet. Bruker en Brønnøy i tittelen på forespørselen vil en som regel få svar fra de som skriver Brønnøy bygdebok.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Odd Andreas Sørgård

Til Rune (2): Takker for opplysningene. I 'Sømna Gård og slekt' er også tegnet et segl etter Nils Nilsen Walsøe, hvor det i skjoldet vises noe som trolig er en hjort, og på hjelmen er det vesselhorn. Er det bare Nils Nilsen Walsøe som har ført dette våpenet, eller har andre i slekten også ført det?Til Terje (3): Hva heter denne boken, og når ble den gitt ut?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Terje E Skrolsvik

Hei. Det er som sagt Leif Walsø-Kanstad som har skrevet den i Lødingen 1975. Det er ett hefte på 45 sider som tar for seg Nordlands Walsøene. Han begynder med henvisning til Åfjord og Jøssund Gårdshistorie av Hans K Hansen hvor det fortelles at sorenskriver Niels Nielsen kommer til Valsøye 1663.Her nevnes sorenskriveren som født ca 1634.Masse godt lesestoff i jula.Det kan jo hende at andre biblioteker har boka/heftet. Den het vel rett og slett Walsøe slekte. Terje

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Odd Andreas Sørgård

Til Terje (5): Jeg foretok et søk på BIBSYS, og kom opp med 'Walsøe' (1975) av Leif Walsø-Kanstad (Lenke) som resultat. Regner med det er denne boken/heftet du mener?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 uker senere...
Gjest Odd Andreas Sørgård

Kontaktet Riksarkivet angående seglet til N N Walsøe. Fikk dette svaret:----------Vi har raskt sett igjennom fogderegnskapet 1724 for Helgeland fogderi. Vi kan ikke se at det der fins noe segl etter Nils Nilsen Walsøe. Men da seglene ofte ikke har navnetrekk ved siden av, og seglet enten bare har et bumerke eller initialer ( vi har sett etter initialene N(ils) N(ils) S(e)), kan man ikke avgjøre hvem som eier seglet uten å lese dokumentet. Dette har vi dessverre ikke ressurser til. De må derfor enten angi en nærmere referanse, f.eks. bilagsnummer til regnskapet eller antegnelsene, eller De må selv gå igjennom materialet på vår lesesal.----------Ser ut så man må gå i gang med leting på egen hand.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Steinar Olsen

heihar det meste av denne familien på data, Har skrevet av det som er skrevet av Leif Walsø-Kanstad, Tror han har bilde av seglet med henvisning til kilde i heftet. Hvis du ønsker noe mer har jeg en god del i tilleg av slekten en det heftet inneholder.Steinar Olsen

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Odd Andreas Sørgård

Til Steinar Olsen (10):Jeg har fått tak i boka til Leif Walsø-Kanstad. Men den ligger fortsatt og venter på meg ved det lokale biblioteket, så jeg har foreløpig ikke hatt anledning til å se i den.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Odd Andreas Sørgård

Til Steinar Olsen (10): Har fått boka til Leif Walsø-Kanstad i hende. Men kan ikke finne noe beskrivelse av Walsøe-våpenet, etter å ha bladd raskt gjennom den.I 'Sømna' (Gård og slekt I) er det avtegnet et segl med våpen for N N Walsøe fra fogderegnskapet (Helgeland) 1724. Det kan beskrives noenlunde slik:SKJOLD: En hjort. HJELMPRYD: To vesselhorn (?). Over hjelmen initialene NNS.Kontaktet Riksarkivet på nytt med disse opplysningene. Fikk dette svaret:----------I fogderegnskap for Helgeland fogderi, eske 4522, vedlegg 8, Folkeskatt for Brønnøy, har vi funnet et sort lakksegl som passer til Deres beskrivelse. Under seglet står signaturen NNielssW.----------Skal prøve å bestille et bilde av dette seglet.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 år senere...
Gjest Arnstein Rønning

Jacob Nicolai Walsø skal visstnok være født i 1819, gift med to søstre Bræchan. Sønnen Hans bodde på Borkenes. En sønn av Hans var en ny Jacob Nicolai - oppfinneren.Er det noen som har opplysninger om denne Jacob Nicolai Walsøe d.e.?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.