Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Knut Inge Apesland

[#35076] 'Tordenstjerne' slekt på Skjeldrum i Skoger og Valle i Ramnes ?

Recommended Posts

Gjest Knut Inge Apesland

'Tordenstjerne' er et sort tema tidligere i Digitalfrum. Jeg prøver meg med spørsmål om noen av de 'yngre' slektsledd:I Jon Audenson 'Tordenstjerne' ca. 1595-1656 på Gullaug i Lier. G.m. Magdalene Henriksdtr 'Mylting'. Lierboken under Gullaug nevner følgende barn: Auden, Eilert, Thle, Dorthe. Men skal det ikke også være en SUSANNE ?II Hans Jacobsen Skjeldrum (ca.1625-1672) på Skjeldrum i Skoger (nå i Drammen) var av Loe-ætten fra Eiker. Gift med SUSANNE JONSDTR Tordenstjerne (Skoger-boken) Skjeldrum-slekten i Skoger eide mange gårparter i nordre Vestfold, bl.a. part i gården Valle i Ramnes. Deres datter Gunhild overtok på Valle:III Gunhild Hansdtr. Skjeldrum / Valle (ca.1659-1724) Gift med prestesønn fra Ramnes, Gunder Olufsen (ca. 1649-1724). De eide og bodde på gården Valle i Ramnes - vel Gunhilds odel må en tro.Kilder: Ramnes-boken (Valle) og Engedahl/Nielsen i en artikkel i Norsk Slektshistorisk tidsskrift 1997.Finnes det andre 'Tordenstjerne' ættlinger eller interesserte som vet noe mer konkret og sikkert om Susanne Jonsdtr. 'Tordenstjerne' Skjeldrum i Skoger ?mvh Knut Inge Apesland, Kristiansand.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Knut Inge Apesland

Til alle dere som interesserer dere for og har kunnskap om de gamle slekter Loe fra Eiker og 'Tordenstjerne' fra Lier.Fant et av mine gamle innlegg (fra 2005) og løfter det fram igjen:Dette gjelder slekten fra Øvre-Skjeldrum i Skoger (Drammen)og på Valle i Ramnes (Re kommune i Vestfold) på 1600-tallet.Noen som vet noe mer om forbindelsene nevnt i innlegg 1 ?mvh Knut Inge A.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.