Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Hans Petter Engh

[#35096] Bartrean utvandret til Amerika

Recommended Posts

Gjest Hans Petter Engh

Hej!Broren til min farfar, Bartrean Ephrain Olsen eller Andersen, f.6. juli 1867 i Idd utvandret til Amerika mest sannsynlig ifra Oslo(kristiania) eller Gøteborg. Han flyttet nok først med foreldrene til Kristiania til Vålerenga eller Kampenområdet. Det ble fortalt at han var inspirert av jakten på guld og reiste vistnok til Utah, men det var lite å høre ifra ham etter at han emigrerte. Jeg tror emigrasjonen kan ha skjedd ifra 1885 og frem til 1900. Hans yngre bror som emigrerte i 1905 brukte etternamnet Andersen da faren het Anders Olsen, selv om han het Olsen.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Hans Petter Engh

Hei Berit og takk for hjelpen.Det tyder på at det er ham jeg søker efter. Andre gangen er han på besøk og har Amerika som adresse og da fremkommer E undernavnet, som skal være Efraim.Finnes det noe arkiv her hjemme som kan gi mer info om fødselsår og hvordan finne ham i Amerika.Hans P. hp-en@online.no

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.