Gå til innhold
Arkivverket

[#35351] Lorentz Walls-gift i Bergen 1727-hvor kom han fra og hvem var hans foreldre?


Gjest Jan Frode Johansen
 Del

Recommended Posts

Gjest Lars Maersk Hansen

har du set alle disse i digitalarkivets database döypte 1668-1815:Rolle Still./sivilst. Førenamn Etternamn64435 Far Lorens Wahls65782 Far urtegaardsmand Lorentz Walles96019 Far Lorens Walls96945 Far Lorentz Wallis99155 Far urtegaardsmand Laurence Wallis100518 Far urtegaardsmand Laurence Walls101786 Far urtegaardsmand Lorents Walles130757 Far Lorentz WallesSkrivemåden Laurence tyder på afstamning fra Storbritannien, jeg vil gätte på det skotske slägtsnavn Wallace som stadig findes i Bergen. En John (johan, Jan) Wallace var engelsk konsul i Bergen i tidlige 1700 år. Men jeg finder ikke nogen döbt med navnet Lorens/Laurence, så han er måske födt udenfor Bergen, måske endda i Skotland.Iflg databasen hedder den äldste sön Robert og den äldste datter Abigael, så det kan tänkes väre Lorent:s foräldres navne?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Lars Maersk Hansen

pröv denne lenke: http://www.scotlandspeople.gov.uk/senere kan man gå videre med at få en professionel slägtsforsker i edinburgh at se efter i register of deeds (marriage contracts, obligations, arv m m) eller register of sasines (sköderegister) eller andre for at se om en Lawrence Wallace i Bergen er nävnt. Reg of deeds er udgivet delvis i tryk og kan måske fås på et universitetsbibl i Norge.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Petter F. Vennemoe

Her er en annen god database for søking i originalkilder i Skotland: http://www.nas.gov.uk/catalogues/default.asp Gå der til OPAC databasen, og man får tilgang til ca.800 år med transkriberte dokumenter. Det bør søkes på varianter av Lawrence/ Laurence og Walls/ Wallis/ Wallace osv. Walls er jo også en av Orkneyøyene.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.