Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Jan Frode Johansen

[#36525] Vedr. Rettsak i Bergen Byrett 1945

Recommended Posts

Gjest Jan Frode Johansen

Jeg arbeider med en udsedvanlig sak. Det gjelder Litograf Hugo Køhler som døde i Kristiansand 6.mai 1945.Spørsmålet er om han er identisk med Erkehertug Johan Salvatore von Toscana f.1852 i Firenze , Italia. I 1945 førte etterkommere av Køhler en rettssak i Bergen byrett for å sikre materiale som kan bevise at Hugo Køhler er identisk med Johan Orth.(Salvatore von Toscana).De rette arvingene til erkehertug Johan Salvatore Toscana, den østerrikske keiser Frantz Josefs nevø, er etterkommerne til Hugo Köhler som døde i Kristiansand i år. Det er lagt frem dokumenter som av retten i Bergen er blitt erklært som gyldige bevis for at Hugo Köhler var identisk med erkehertug Johan Salvatore von Toscana, som man trodde var druknet i Nordsjøen i 1891. Arvingenes advokat hevdet at Johan Salvatore var sønn av storhertug Ferdinand som var den rette arvingen til det gamle habsburgske dynasti og de var i 1945 i Bergen byrett igang med å ta skritt til å få kravene godkjent.Etterkommerne etter Hugo Köhler hevdet at de således er rettmessige tronpretendenter i stedet for Otto von Habsburg. De påsto også å være i besittelse av originaldokumentene i Mayerlingtragedien.Like etter at Hugo Koehler døde i Kristiansand 6. mai 1945 , henvendte Ferdinand Rolfsvåg seg til Bergens byrett med begjæring om bevisopptakelse for å få fastslått at en del fremlagte dokumenter og bevismateriale var ekte. Dokumentene er gransket av sakkyndige og det er godtgjort at de ikke er forfalsket. Denne bevisopptakelsen har ikke direkte avgjort hr. Koehlers identitet. Det må eventuelt avgjøres ved en arvesak i Østerrike. Et slikt krav er ennå ikke reist, men granskningen av de nevnte dokumenter har gitt sikker grunn til å tro at avdøde Koehler var identisk med Johan Salvatore av Toscana, opplyste Rolfsvågs prosessfullmektig i 1945.Etter samtale med Statsarkivet i Kristiansand idag menes det at det er Statsarkivet i Bergen som har overtatt rettsdokumenter fra 1945(Bergen Byrett). Jeg forespør derfor om det er mulig å få fotostatkopier av papirene fra Bergen byrett i 1945. Med vennlig hilsen Jan Frode Johansen

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Yngve Nedrebø

Dette er en sivil sak, og den er etter 60 år åpen for innsyn. Kopier kan bestilles ved at man sender email, brev, faks el.l. til Statsarkivet i Bergen og oppgir navn og adresse. Kopiene koster kr. 4 for hver side + kr. 25 i gebyr.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.