Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Maya Lillemoen

[#36635] Marthe og Mari Christophersdtr. bosatt i Lier, men hvor kom de i fra ?

Recommended Posts

Gjest Maya Lillemoen

Leter etter min 4 tippoldemor Mari Christophersdtr. og hennes søster MartheMari f.ca 1770 ble gift med Tosten Olsen 8 juli 1797, men det står ikke hvor hun kom ifra Det finnes ei Mari på Familysearch men henne er det ikke, hun finnes ikke i kirkeboken for LierMarthe født ca 1757 ble ikke gift i Lier med sin Halvor Tostensen, ei fødte hun sitt første barn Peder her heller. Peder finner vi som død 1787 i Lier, han skal være født 1785 Halvor kan mulig ha vært i millitæret eller i noe annet virke, og truffet sin Marthe. Det virker som Marthe var den som kom først, så MariI FT 1801 finnes det også ei Anne Christophersdtr på samme gården i Lier, mulig også hun er ei søsterI FT har Marthe nr. 1356, Mari 1365 og Anne nr.1349 LenkeHar noen noe tips om hvordan finne disse personene. Var det noe spesielt som skjedde ca 1785 ?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Halvor Stokke

Hei MayaI Liers Historie under gården Øvre Justad er Peder og Anne nevnt under plassen Rennerbråtan. Halvor og Marte er nevnt under Bråtan/Mattisbråtan. Men dette gir deg vel ikke svar på hvor de kom fra.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Maya Lillemoen

Hei Halvor Har fått mye bistand av Slektsforskergruppa i Lier Historielag om disse personene. Har lest om disse personene i Liers historie. Noe mer informasjon har vi ikke funnet. Har også vært på plassene Bråtan (Mattisbråtan) og Rennebråtan, huset på Rennebråtan er nå borte, men vi fant et bilde av denne plassen. Disse plassene ligger i Sjåstad i Lier. Spørsmålet er jo hvor de kom i fra. Hvilken reisemåte de brukte, sjøveien eller til fots. Finnes det noe litteratur omkring 1785 om hva som skjedde på denne tiden ?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.