Gå til innhold
Arkivverket

[#36785] Foreldre til Ane H Berentsdatter og Lars Larsen, f 1799-1805 i Kinn, S&FJ?


Gjest Arnfrid Mæland
 Del

Recommended Posts

Gjest Arnfrid Mæland

Er det noen som kjenner til dette ekteparet? Ane H Berentsdatter, trolig født 1803-1805 i Kinn prestegjeld S&Fj. Hun ble gift med Lars Larsen, også fra Kinn eler Gloppen, det står nevnt gård Gjøseth, trolig født 1799-1804. De bosatte seg på Sbanen gård, Strømsnæs, Askøy, Ho.Her er de i 1865:[url="http://digitalarkivet.uib.no/cgi-win/webcens.exe?slag=visbase&filnamn=f61247&gardpostnr=92&personpostnr=1546#nedre>LenkeHer dør Ane:LenkeHer er Lars i 1875:Lenke Her dør trolig Lars:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Arnfrid Mæland

Takk til Odd,jeg har sett denne pluss noen flere med .an(na/ne). i navnet, men jeg har foreløpig ingen sikre kandidater.her er den jeg synes er mest sansynlig [url="http://digitalarkivet.uib.no/cgi-win/webcens.exe?slag=visbase&filnamn=KINNDOEP&gardpostnr=1406&merk=1406#ovre>Lenke og så denne, men de er jo i aller høyeste grad usikre;

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Arnfrid Mæland

Fødselsåret til Lydia innebærer vel også at Anna i innlegg 3 trolig er for gammel til å kunne være Lydias mor. Denne Anna er iflg 1801-tellingen født ca 1793 og Lydia altså i 1845, noe som betyr at Anna ville vært over 50 år ved fødeselen, men hvem vet... Det er jo mye feil i tellingene.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 5 måneder senere...
Gjest Arnfrid Mæland

Løsning: Lars er fra Hjortesæter i Gloppen. Ane fra Midtbø i Kinn.'Lars Larsen Hjorteseth, 32 år, giftet seg i Kinn 28. juli 1833 med Anne Jacobsdatter Midtbø. Han var født i Gloppen, hun i Kinn.Lars, sønn av Lars Olsen Hjortesetter og Mari Rasmusdatter er døpt i Gloppen 13. november 1801.'Kilde: [url="http://digitalarkivet.uib.no/cgi-win/WebDebatt.exe?slag=listinnlegg&debatt=arkiv&temanr=40953>LenkeLenkeAne er født 1801; Anna Jacobsdatter, Kinn, av ugifte foreldre Susanna Andersdatter og Jacob Absalonsen. Lenke

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.