Gå til innhold
Arkivverket

[#36825] Guraa Hansdtr. Hoem født Vestnes, Møre & Romsdal bosatt i Kristianand


Gjest Svein Arne Opdal
 Del

Recommended Posts

Gjest Svein Arne Opdal

Guraa Hansdtr. født 1873 ble gift med Gabriel Nilsen Vassland og var i FT 1901 bosatt i Holbergsgt. 16,Kristiansand Lenke Jeg er intressert i hennes opphav og slekt i Vestnes ?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Svein Arne Opdal

I overstående lenke FT 1900 blir hun kalt Gunn Hoem født 1848, dette må være feil ! Når hennes datter Birgit Henriette Nilssen blir døpt i Oddernes den 13.09.1908 står hun oppført som Guraa Hansdtr. Hoem født 1873.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Kjartan Brastad

Gården Hoem lå i 1900 i Sylte herred, men er nå en del av Vestnes. I folketellingen for 1900 bor på gården Hoem yttre, Gnr 10, Bnr 1 mellom annet følgende personer: Hans Knutsen, kårmann, født 1837, Bergitte Ellingsdtr, hans kone, født 1843, Knut Hansen, selveier, født 1866 og Elling Hansen, skomaker, født 1867. Dette ser tilforlatelig ut som foreldrene og to brødre til Gurå. Jeg har ikke sett Gunn som navn i dette området på den tiden, mens Gurå var et vanlig navn. Dette er i alle fall en familie som det er verdt å undersøke videre på. For å finne ut mer om disse folketellingene vil det være aktuelt å søke på 1865-tellingen for Vestnes, og i kirkebøkene for området.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.