Gå til innhold
Arkivverket

[#38441] Gatenummer i Oslo før og nå


Gjest Frank Johansen
 Del

Recommended Posts

Gjest Frank Johansen

Jeg har funnet forfedre som bodde i f.eks. Rathkes gt. 7, Jens Bjelkes gt. 4 og Sverdrups gate 5B og 13 på begynnelsen av 1900-tallet.Men hvordan finner jeg ut om disse gårdene fortsatt har samme gatenummer i dag? Det er mye gamle bygårder i dette strøket (mellom Trondheimsveien, Sofienberg og Toftes gate), så de bygårdene som stod der i 1900 og 1917 står vel der fortsatt...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Tore H Vigerust

En enkel metode er å sammenligne kartvedleggene til de trykte bymatriklene for Oslo fra 1860-årene frem til 1941 med et økonomisk kartblad som idag leveres av Plan- og bygningsetaten. På alle disse kartene er bygningene tegner eksakt inn, og kartene har påført husnumrene.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 1 år senere...
Gjest Frank H. Johansen

Tar opp denne gamle tråden for å si at Oslo Byarkiv har lagt ut et representativt utvalgt av kart her: LenkeSpesielt interessant er kartet fra 1917 som viser planlagte gateløp - mange som det tydligvis aldri ble noe av.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.