Gå til innhold
Arkivverket
Gjest Per-Erik Berge

[#38883] Skutt i Canada

Recommended Posts

Gjest Per-Erik Berge

Min grandonkel, Torstein Svenbalrud, eller Torstein Andersson/Anderssen/Andorsen forulykket i Canada i 1933. Torstein var pelsjeger og befant seg nord i Alberta sammen med en svensk jaktkamerat da dødsfallet inntraff. Meldingen om hendelsen kom til den lille byen Conklin/Conklyn og døsdattesten, som det har lykkes meg å få tak i, er utstedt 7.nov 1933. Dødsårsak: Vådeskudd med eget våpen. I mitt besteforeldehjem fantes på 60-tallet et avisutklipp om hendelsen. Det er borte og ingen husker hvilken avis det kom fra. Svært mange canadiske aviser fra grisgrendte strøk er forlengst nedlagt. Forsøk på å fine ut noe via candiske aviser har mislykkes. Noen som kjenner denne historien? Jeg har omtalt saken, slik den elde generasjonen har fortalt den til meg, på den gamle hjemmesida mi. Hvis interessant: Direkte på Lenke eller www.pererik.no videre til nede til høyre på første side, så til 'Huldrelandet' og artikler/bilder om Torstein.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Per-Erik Berge

Beklager skrivefeilene over. Det gikk litt fort, og jeg forstod ikke at jeg ikke kunne ta igjen dokumentet for ytterligere retting.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Gjest Lena Berg Nordli

Gå inn her http://www.CyndisList.com og se om du kan finne ei mailingliste for slektsforskere over Alberta. Jeg tilhører selv en slik liste for Sascatchewan, og har fått bra hjelp der med å leite etter min grandonkels historie, han dro over i 1928, og kom heller aldri hjem igjen.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    Ingen innloggede medlemmer aktive

×

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.