Gå til innhold
Arkivverket

[#39101] Lina (Petra Mikoline) Krohn f. 1845, lærerinne i Kristiania


Gjest Toril Gjessing
 Del

Recommended Posts

Gjest Toril Gjessing

Lina (Petra Mikoline) Krohn var født i 1845 i Kragerø hvor faren Peder Anker Krohn var byfogd.I 1865 bodde hun sammen med mora, Andrea Krohn, født Leegaard, som da var enke, og søskena Bodil Marie Jørgine Alethe Krohn (f. ca. 1847) og Jens Gram Thaulow Krohn (f. ca. 1848) i Larvik.I FT både i 1875 og i 1900 finner vi henne sammen med mora i Kristiania. Hun er ugift og lærerinne i folkeskolen.Kjenner noen til årstallet for Lina Krohns død?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 1 år senere...
Gjest Erik Døving

'Slekten Krohn fra Kronborg og Ringerike' ved R. Sommerfelt Holst, utgitt Oslo 1931, gir opplysningar om etterslekta til Johan Jørgen Krohn, 'Møbelsnekker på almenningen i Bergen, angivelig kommet fra Altona'.Peder Anker Krohn trur eg var son til vegmester/major Johan Jørgen Krohn og Bodil Marie Magelsen. Denne majoren var vel soneson til møbelsnekkaren frå Altona. Majoren var venn med forretningsmannen Peder Anker, eidsvollsmann og statsminister. Han æra etter alt å dømme vennen ved å gje sonen namnet Peder Anker Krohn.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.