Gå til innhold
Arkivverket

[#39103] Gustava Anker f. 1852


Gjest Toril Gjessing
 Del

Recommended Posts

Gjest Toril Gjessing

Gabrielle Gustava Knudsen var født på Klepp på Jæren i 1852. Hun var datter av sokneprest Hans Julius Knudsen. I 1865 bor familien i Borgund.Hun giftet seg i 1877 med Nils Christian Anker, som også er sokneprest, bl. a. i Ulsteinvik og i 1900 på Tromøya.De har barna: Christian Anker Martine Emilie Anker Ruth Anker Ester Anker Alf AnkerKan noen hjelpe meg opplysninger om når Gustava Anker døde?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 4 uker senere...
  • 3 måneder senere...
Gjest Dag T. Hoelseth

Gabrielle *Gustava* Anker, f. Knudsen, døde i Oslo tirsdag 5. august 1930, jf. Danmarks Adels Aarbog 1931, s. 15 (kapitlet Anker) og 438 ('Dødsliste').Ettersom jeg likevel var på Nasjonalbiblioteket for å sjekke helt andre ting, noterte jeg følgende fra Aftenposten onsdag 6. august 1930 nr. 397, s. 5:'*Dødsfall*Fru Gabrielle Gustava Anker er avgått ved døden i en alder av henved 78 år. Hun blev i 1877 gift med daværende residerende kapellan til Ramnes, senere blandt annet sogneprest til Øiestad og prost i Arendal prosti Nils Christian Anker, som døde i 1921. Med henne er en høit kultivert prestefrue gått bort, som var sin mann en udmerket medarbeider i de menigheter, hvor han virket.'Dødsannonsen i Aftenposten torsdag 7. august 1930 nr. 399, s. 6, var signert av barna Martine, Ruth, Ester og Alf Anker samt svigerdatteren Nancy Anker, f. Lund, enken etter sønnen Christian Anker, d. 1914. Bisettelsen skulle finne sted i kapellet på Vår Frelsers gravlund lørdag 9. august 'kl. 12 1/2' og hun skulle begraves i Sande.Om bisettelsen stod det i Aftenposten mandag 11. august 1930 nr. 406, s. 3:'*Prostinne Ankers bisettelse*foregikk lørdag under megen deltagelse fra kapellet i Vår Frelsers gravlund, hvor medlemmer av familien Anker, venner og kjente var fremmøtte for å vise den gamle dame den siste ære.Efterat direktør Mørk hadde sunget 'Herre, er det dig som kommer', sang forsamlingen et par vers av Johs. Johnsons salme 'En dalende dag, en stakket stund'.Sogneprest Einar Diesen gav i sin tale en vakker karakteristikk av fru Ankers liv, virksomt som det hadde været til gavn for de menigheter, hvor hun hadde stått ved sin manns side. Overalt vil man med takk minnes den fine, elskverdige prestefrue.Direktør Lorentzen og gårdbruker Christian Anker var marskalker.Begravelsen fant sted om eftermiddagen på Sande kirkegård i Jarlsberg.'Dette var vel sikkert langt mer enn du trengte å vite, men jeg er nå en gang interessert i adelsgenealogi...Direktør Lorentzen var formodentlig Øivind Lorentzen, far til Erling Lorentzen, mens Christian Anker etter alt å dømme var avdøde Nils Christian Ankers nevø, sønn av Johan Caspar Herman Wedel Anker.Dag T. Hoelseth

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.