Gå til innhold
Arkivverket

[#39108] Ruehagen/Rudihagen, Dovre


Gjest Bjørn Sundseth
 Del

Recommended Posts

Gjest Bjørn Sundseth

Jørgen Sivertsen fra Dovre kommer til Oppdal i 1790-åra som soldat, og blir værende der. Han får minst 6 barn med (minst) 3 kvinner.For det meste er hans slektsnamn bare benevnt som 'fra Dovre'. To av hans barn føres i kirkeboka med Dovre som slektsnamn, og i ett tilfelle skifter hans kone slektsnavn fra Brenden til Dovre etter vielsen, selv om navnet Brenden i dette tilfelle trolig er Brennan i Oppdal.I ett tilfelle er han skrevet i kirkeboka som Jørgen Ruehagen fra Dovre.Han dør i 1850, og er oppgitt til å være 84 år gammel. Han er da kårmann og skrives som Jørgen Sivertsen Ørstadsæter.Kjenner noen til hans opprinnelse i Dovre?Hilsen Bjørn S.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Per Vidar

Ser at du ennå ikke har fått noe svar på denne. Er du sikker på at navnet Ruehagen/Rudihagen kommer fra Dovre? Kan det være fra Fron (litt lenger sør i Gudbrandsdalen)? Mvh, Per Vidar

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Bjørn Hallvard Sundseth

Takk for interessen. Jeg la samme spørsmålet inn på Dis/Slektsforum og fikk svar fra tippoldebarn til Jørgens søster. Dermed er ætterekkefølgen ført inn og Jørgens opprinnelse bekreftet til Dovre.Hilsen Bjørn

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Bjørn Hallvard Sundseth

Hei Lars.Jørgen var sønn til Siver Hansen Rudihagen fra Dovre (f. 1735) og kona hans Eldri Joensdatter Toftemo (f. ca 1740). Foreldra til Siver var Hans Hansen Kloppen (f. 1714) og Marit Siversdatter Rudihagen. Så vi holder oss nok i Dovre.Hilsen Bjørn.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.