Gå til innhold
Arkivverket

[#39170] Bødtker


Gjest lindis Rokstad
 Del

Recommended Posts

Gjest lindis Rokstad

Hei. Hvem var foreldre til Johan(Jan) Bødtker i Bergen.??? Skifte etter 1685. Han var gift 1678 i Bergen med Welmiche Hansdtr Messing. De fikk iallefall to barn Mette og BecheVennlig hilsen Lindis Rokstad

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Arnfrid Mæland

Kanskje forlovernes navn kan være en hjelp, her er ihvertfall vielsen i DK Lenke..og fornavnet hans skrives her Johan.Ellers så sies det at Job og Anders Disingthon skal ha hatt en bror Jan/Joen/Jon/Johan.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Arnfrid Mæland

..og i Lũneburg har vi steder som Leest(-er), Lũchow og Lemfør, og det kan se ut for at Johan kom fra Leester. Derfra kom også Reinke Bødker, fremtidig tjeneste som gesell hos Hinrich Bødker, som også ser ut til å være Reinkes far. En tredje Bødker på denne tiden i Bergen er Elert Bødker. Både Johan d.e., Hinrich og Elert ser ut til å ha holdt til i Enhjørningsgården, men i 1692 er Johan (d.e. el. d.y.) i Bratten, alt på Bryggen i Bergen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest lindis rokstad

Hei. Takk forn hjelpen, Jeg har samme innlegget på brukerforumet. Har studert opplysningene, og siden Johan og Welmiche giftet seg i 1678, må Johan ha kommet før det. Mette Bødtker giftet seg med en Henrich Lexow, og jeg så på ene lenken at en Henrich Lexow flyttet til Bergen i 1680,12 år gammel, faren het Joachim. Barna til Mette og Henrich het følgende: Joachim, Wilmeche, Peter, Johan,Diriche, Reinert, Catherine og David. Ved tre av barnas dåp var Elisabeth messinger, Sara Bødtker og Helche Messing faddere, så her er en del navn som går igjen. Lindis

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Tor Andersen

Dobbeltposting er en uting, spesielt når det ikke legges inn kryssreferenser LenkeDet gir dårlig oversikt og dobbeltarbeid!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.