Gå til innhold
Arkivverket

[#39514] Hvem var Røros Karen nevnt i 1720 åra Trondheim ?


Gjest Torkild Knudsen
 Del

Recommended Posts

Gjest Torkild Knudsen

Røros Karen var mor til Golla Hansdatter, som var gm styrmann Nils Pedersen Munch. Ved skiftet etter Nils Pedersen (som omkom på havet) blir Røros Karen nevnt, som mor til Golla. Når en person navngives på denne måten må en jo tro at hun i byen var velkjent under dette navnet og at hun hadde en forbindelse til Røros? Er det noen, som har noe kjennskap til henne?Datteren Golla Hansdatter ble senere gift med matros Hans Jensen, som jeg mener var født i Flensburg. Golla og Hans ble foreldre til bl.a. Cornelia Hansdatter gift med John Olsen Rimstad i Kristiansund.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 3 måneder senere...
Gjest Torkild Knudsen

Er det noen andre som har erfaring ifra denne typen kalle navn på personer? Det at Karen blir kalt RørosKaren kan kanskje bety at hun kommer fra Røros, eller betyr denne kalle måten vanlighvis noe annet? Er det noen som har lignende eksempler?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.