Gå til innhold
Arkivverket

[#39749] Feil navn ved folketellingen i 1900


Gjest Thor  Böhmer
 Del

Recommended Posts

Gjest Thor  Böhmer

En person har fått ombyttet navn ved folketellingen for 1900 i løten. [url="http://digitalarkivet.uib.no/cgi-win/webcens.exe?slag=visbase&filnamn=f00415&gardpostnr=130&personpostnr=760&merk=760#ovre>Lenke Personen er oppført som Herman Andreasen, men heter vitterlig Andreas Hermansen f i Dyristuen. Han er far til Ole Andreasen og Anders Andreasen. I tillegg bodde en senere svigersønn Karl Slåtten fra Nes der som losjerense. I tillegg er han far til Herman Vold som var handelsbetjent i 1900. Finnes annensteds på folketellingen for Løten. Herman Vold var senere H.A. Wold, kjøpmann på Spangenbakken. Andreas Hermansen er også nevnt ved folketellingen i 1865:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Astrid Ryen

I alle databaser er det en 'knapp' som heter Vis korrekturblyantane. Når du klikker på en blyant, kommer det opp et skjema som du fyller ut og sender. Hvis fornavn og farsnavn er byttet om, må du sikkert korrigere to ganger.Dette blir lagret for senere bruk av Arkivverket. Ingenting blir endret hvis det er feil i selve kilden, og det forekommer sikkert.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Astrid Ryen

Hvis din korrektur er kommet riktig inn, vil det senere står en 'hammer' ved det sted hvor du har foreslått en endring. Hvis du klikker på den, skal ditt navn og ditt forslag korrektur komme frem.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.