Gå til innhold
Arkivverket

[#39888] Martin Paulsen fra Aurskog, f. 1854. Hvor bodde han?


Gjest Magne Halvorsen
 Del

Recommended Posts

Gjest Magne Halvorsen

Ved FT 1900 for Urskog er Kalveløkken (Soli) oppgitt som bosted for Martin Paulsen (f. 1854) og hustru Amalie Paulsen (f. 1860). Er det noen som vet hvor dette ligger i Aurskog, og som kjenner slekten bakover for begge?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Magne Halvorsen

Er det noen som vet hvordan jeg får endret tittelen på innlegget fra Eidsvoll til Aurskog?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Magne Halvorsen

Register til 'Bygdehistorien for Aurskog og Blaker', utarbeidet av Dag Hofsødegård, nevner to plasser med navnet Soli, nemlig under Ovlien (s.35) og Lier lille (s.280). Er det noen som har muligheten til å slå opp for å se om Martin Paulsen er nevnt på noen av disse stedene.Det er kanskje mest nærliggende å tro at Lier lille var det rette stedet. Er det ikke der Lierfoss Samvirkelag og jernbanestasjonen lå? Martin Paulsen er oppført som baker av yrke. Kanskje det var næringsvirksomhet på stedet alt i 1900?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Dag Hofsødegård

Martin og hans familie er ikke nevnt på Solli, side 280 eller 35.Da Tordis Amalie ble døpt 9/12-1900 (født 18/10-1900) bodde de på plassen Sollid. LenkeHar funnet en passende Martin, men er ikke sikker på om det er rett person: Aurskog Mini 7, 1/12, folio 8, no 114 Født 13/8-1854, døpt i Aurskog kirke 17/9 Foreldre: Paul Amundsen og Maren HansdHar ikke sjekket på barne til Martin for å finne ut hvor de bodde når disse ble døpt.Hva er du på jakt etter?DagH

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Magne Halvorsen

Det at du fant dåpen til Tordis Amalie var til stor hjelp. Her er moren oppført som Georgine Amalie Cypriansdatter, mens det i folketellingen for 1900 er oppført Amalie Paulsen.Dette fører videre leting etter Georgine Amalies forfedre til Høland, hvor jeg har funnet mye informasjon som jeg kan starte med.Den Martin Paulsen du har funnet er den korrekte. Her finnes mye stoff i gårdshistorien for Aurskog.Så takk skal du ha, Dag!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 Del

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig Informasjon

Arkivverket bruker cookies (informasjonskapsler) på sine nettsider for å levere en bedre tjeneste. De brukes til bl.a. skjemaoppdateringer og innlogging. Bruk siden som normalt, eller lukk informasjonsboksen for å akseptere bruk av cookies.